Christian Wijnants introduceert breigoedcollectie voor mannen
© pers

Christian Wijnants introduceert breigoedcollectie voor mannen

Door Romy Geerts
Leestijd: 1 min

De Brusselse ontwerper, Christian Wijnants lanceert zijn eerste breigoedcollectie voor mannen. De nieuwe wintercollectie bestaat uit truien die geïnspireerd zijn op de Perzische cultuur.

Over Christian Wijnants

Christian Wijnants, afkomstig uit Brussel, verhuisde naar Antwerpen in 1996 om er te studeren aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Met zijn afstudeercollectie won hij de Dries Van Noten-prijs voor de beste collectie in 2000. Daarna begon hij met zijn eigen label, wat al snel een succes werd.

Hij won meerdere prijzen voor zijn artisanaal breiwerk en grafische motieven. Vandaag is zijn collectie verkrijgbaar in luxeboetieks van over de hele wereld, in zijn eigen flagship store in Antwerpen en op de webshop.

/

Perzische cultuur

Christian Wijnants breidt zijn modecollectie uit met een eerste collectie voor mannen. Daarbij maakt hij gebruik van luxe breigoed en baseert hij zich op de traditionele breitechnieken waar hij een moderne twist aan geeft.

Net als bij zijn vorige collecties, haalt Wijnants opnieuw zijn inspiratie uit de Perzische cultuur. Dat uit zich in jacquardbreigoed, intarsia truien en 3D-geprinte truien wat een combinatie vormt van Ottomaanse kunde en Oriëntaalse poëzie.

De collectie bestaat uit drie truien: twee truien, met en zonder rolkraag, in merinoswol en één trui met een ronde kraag in baby alpaca. Christian speelt ook altijd met een levendig kleurenpalet. Zo komen de kleuren tangerine, Perzisch oranje, hemels blauw en felgroen vooral voor in deze collectie. Een combinatie van kleuren en materialen die luchtigheid, mannelijkheid en comfort uitstralen.

Met deze nieuwe lijn wordt de typische Christian Wijnants stijl voor het eerst aangeboden aan het mannelijk geslacht. De collectie voor mannen, als voor vrouwen, is verkrijgbaar vanaf juni 2019 in geselecteerde winkels.

/

Bekijk hier de mannencollectie:

Klik hier, voor de hele mannencollectie.

/

Bekijk hier de vrouwencollectie:

Klik hier, voor de hele vrouwencollectie.

Vond je dit een leuk artikel, lees dan ook: Crush of the day: Christian Wijnants lanceert schoenencollectieAan tafel met Christian Wijnants, Valentine Witmeur Lab: nu ook voor mannenParis Fashion Week: Backstage bij Issey Miyake en Christian Wijnants en De triomf van Christian Wijnants op Paris Fashion Week.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Breigoed, Christian Wijnants, Mannenmode.