Aan tafel met Christian Wijnants
© Instagram @graanmarkt13

Aan tafel met Christian Wijnants

Door Valentine Van Gestel. Vertaling Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

Naar aanleiding van de opening van zijn allereerste prêt-à-porter boetiek in Antwerpen, hadden wij recent een lunchdate met niemand minder dan Christian Wijnants. De plaats van deze boeiende ontmoeting? Graanmarkt 13 in Antwerpen, the place to be voor al wie houdt van mode en design (en lekker eten).

Vergeleken met de collectie SS16, behoudt de SS17 de lichtheid en de vloeiende lijnen, maar maakt het uitgepuurde plaats bloemige motieven en grote stippen. Wat waren je inspiratiebronnen?

Christian Wijnants: “Ik had er eigenlijk twee. Voor de vorm en de stoffen heb ik me laten inspireren door het werk van Christo. Meer bepaald door zijn creaties die de wind lijken te willen vatten, zoals de Valley Curtain, de stoffen dam die hij optrok in een vallei in de jaren 70. Ik hield van het idee om te werken met wind.”

“Tegelijkertijd wou ik ook een peace & love dimensie aan de collectie toevoegen. Daarvoor heb ik me laten inspireren door vrouwen die graag naar festivals gaan. En ik heb er een overdosis bloemen aan toegevoegd. Door te werken met stoffen als nylon, polyester en breiwerk hebben we een soort van retro-moderne jaren 70 touch aan de collectie kunnen geven, waar ik enorm van hou. Het is luchtig, feestelijk en easy to wear.

NEW COLLECTION IN STORE NOW #summer2017

A post shared by CHRISTIAN WIJNANTS (@christianwijnants) on

Als je de Christian Wijnants vrouw zou moeten omschrijven, wat zou ze dan zijn? Vrouwelijk, sexy en…

Christian Wijnants: “Ik zou niet zeggen sexy maar sensueel. Sexy klinkt voor mij te agressief. Ik hou van het zachte, het romantische. Het poëtische en het verfrissende. Maar dat zijn enkel voorzetten uiteraard. Het is aan elke vrouw zelf om te beslissen hoe zij een kledingstuk wil dragen.”

Benieuwd om te lezen welke Belgische persoonlijkheid volgens Christian Wijnants het best gekleed is? Welke modevalkuilen ten alle kosten te vermijden zijn en met wie hij graag een keer zou komen dineren in Graanmarkt 13? Je leest het allemaal in de Marie Claire Belgique Spécial Mode, nu in de winkel.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Antwerpen, Christian Wijnants, Graanmarkt 13, Interview, Mode.