De triomf van Christian Wijnants op Paris Fashion Week
© Christian Wijnants

De triomf van Christian Wijnants op Paris Fashion Week

Leestijd: 1 min

De naam Christian Wijnants doet misschien niet bij iedereen meteen een belletje rinkelen, toch verwierf deze ex-graduate van de Antwerpse Modeacademie al behoorlijk naam, zowel in het binnen - en buitenland. Wijnants gebruikt graag en veel prints. Zijn collecties zijn steeds een mengelmoes van reizen die je via één van zijn eclectische prints de ganse wereld laten zien.

De S/S ’19 collectie gaat over reizen, escapisme en de dagelijkse realiteit even laten voor wat ze is. Het is een reis door Azië en het Midden – Oosten en laat vrouwen zien hoe je styling-gewijs de mooiste elementen van die culturen kan oppikken. We zien een eclectische clash van kleurrijke prints en een interessante mix van verschillende texturen. Crayon kleurtjes komen aan bod en de ruit wordt door de designer zelf uitgeroepen tot de print van het moment. Ook denim ontpopt zich tot de perfecte kompaan die mooi aansluit bij al deze vrolijke tinten.

/

Ook de locatie van de show was een referentie naar het gevoel van vrijheid dat Wijnants probeert te vertalen naar elke vrouw haar garderobe. De runway lag verscholen achter de prachtige zuilen van het Palais Brongniart. Ondanks dat we bijna oktober zijn, liet het zonnetje dat de catwalk oplichtte ons zin krijgen in een lente vol felle kleuren en prints.

Marie Claire sprak de ontwerper vlak na de show, ontdek het interview op ons Instagramaccount. Ontdek hier zijn inspiratie voor de s/s’19 collectie.

Elspeth Jenkins De artikels van >

Editor in Chief Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Belgische mode, Christian Wijnants, Mode, Paris fashion week, S/s '19.