In het nieuwe kookboek Het gebak bundelen toppatissier Roger van Damme en hobbykok Claudia Allemeersch hun krachten om ons te trakteren op het meest verrukkelijke gebak. Hun expertise en creativiteit leiden tot cakes die niet alleen overheerlijk smaken, maar er ook nog eens prachtig uitzien. Allemeersch zorgt telkens voor het klassieke gebak, terwijl van Damme er zijn eigen luxeversie van maakt voor de meer ervaren bakker. Dit is Allemeersch’ recept voor een klassieke brownie.
Ingrediënten voor een gekartelde metalen taartvorm met een diameter van 24 cm.
- 150 g eieren,
- 100 g suiker,
- 100 g pure chocolade (70%),
- 100 g boter,
- 120 g amandelpoeder,
- 7 g bakpoeder,
- 20 g amaretto,
- 3 druppeltjes amandelextract,
- snufje zout.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Bereid een taartvorm of bakplaat voor met bloem en boter.
3. Monteer de klopper in de keukenmachine.
4. Doe de eieren met de suiker in de mengbeker en meng ze op hoge snelheid gedurende vijf minuten tot een witte massa.
5. Doe de chocolade en de boter in een steelpannetje en verhit tot de chocolade gesmolten is.
6. Spatel het eimengsel door het chocolademengsel
7. Voeg het amandelpoeder toe samen met het bakpoeder, de amaretto en het amandelextract, en meng handmatig.
8. Schep het beslag over in de taartvorm en plaats hem in de oven gedurende 20 minuten.
9. Haal de brownie uit de oven en laat 2 minuten rusten.10.
10. Ontvorm hem dan en plaats hem op een rooster om af te koelen.
Extra tip: De brownie wordt in de vorm van een taart geserveerd, maar je kan ook kiezen voor een bakplaat van 20 x 30 centimeter. Snijd de brownie achteraf in blokjes.
Lees ook: Masterclass: een gezonde en makkelijke aardbeientaart zonder oven