Wie Julie van den Kerchove zegt, zegt gezond maar lekker eten. En dat geldt ook voor haar desserts. De cheesecakes die ze samen met haar partner Simon Matthys maakt, zijn zonder geraffineerde suikers, gluten en lactose, maar met pure ingrediënten, veel noten en vruchten. Smaakbommetjes, met andere woorden, waar je zonder (al te veel) schuldgevoel naar hartenlust van kan smullen.
Op de webshop van Julie en Simon kan je het hele jaar door terecht voor een cheesecake (ze bieden maar liefst 6 smaken standaard aan, waaronder zelfs een mojito cheesecake), maar deze maand komen er twee heel speciale cheesecakes bij. Geen kerst zonder dessert, ook voor wie (uit noodzaak of uit vrije keuze) vegan eet. Voor zover het goede nieuws.
Het slechte nieuws is dat je zal moeten kiezen. Kiezen of je opteert voor de Blackberry Vanilla Christmas Cheesecake met krokante amandel-vanille korst, smeuïge bessenvulling en een bovenlaag van vanille-cashewroom, witte chocoladesaus, amandelschilfers en rozenblaadjes, of de Peanut Butter Fudge Christmas Cheesecake, eveneens met krokante amandel-vanille korst maar dan bedekt met chocoladevulling en pindaganache en een laagje donkere chocoladesaus, pindacrumble en cacaonibs.
Beide Christmas Cheesecakes zijn goed voor 8 à 12 personen en kunnen na bestelling afgehaald worden bij Moor&Moor in Gent of Traiteur Mylle in Kortrijk op zaterdag 23 of zondag 24 december voor 16u. Woon je in de buurt van Gent, Antwerpen of Brugge dan kan je je cheesecake voor 9 euro ook aan huis laten leveren op zondag 24 december.
Meer info over de Blackberry Vanilla Christmas Cheesecake (€ 49), de Peanut Butter Fudge Christmas Cheesecake (€ 49) en de 6 andere cheesecakes die Julie en Simon maken, vind je op www.allgoodcuisine.com.