Ingrediënten
Voor 6 personen:
- 200 gram verse platte kaas
- 180 gram lange vingers (koekjes)
- 75 gram zachte boter
- 3 gelatinevellen
- 1 citroen (biologisch)
- 25 cl verse slagroom
- 125 gram basterdsuiker
- 1 pakje vanillesuiker
Bereiding
Laat de platte kaas gedurende 1 uur in een vergiet uitlekken. Verkruimel ondertussen de lange vingers en meng vervolgens de kruimels met de boter. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier. Spreid het mengsel erover en druk stevig aan. Laat het dan opstijven in de koelkast.
Laat ondertussen de gelatine weken in een kom met koud water. Verwarm het citroensap in een steelpan. Knijp de gelatine uit eens soepel en los de vellen op in het citroensap. Zet het sapje 30 minuten in de koelkast. Spatel er nadien een beetje slagroom door.
Meng de platte kaas, de vanillesuiker, de basterdsuiker en het citroensap in een slakom. Voeg vervolgens geleidelijk aan de slagroom toe. Giet alles, eens klaar, in een vorm naar keuze. Laat de taart ongeveer 3 uur afkoelen in de koelkast.
Tip
Voor de perfecte finishing touch kan je de cheesecake serveren met een vruchtencoulis, rood fruit of mango.
Vond je dit interessant? Lees dan ook Recept: French Toast met lentevruchten.