Multitalent Charlotte De Cock pakt uit met driedubbele knaller van formaat
© Pers- Kemizz

Multitalent Charlotte De Cock pakt uit met driedubbele knaller van formaat

Leestijd: 1 min

Je kent haar misschien van haar schilderijensreeks The Thirteen Masters. Misschien heb je destijds ook haar zelfgemaakte naaktportret bewonderd in The Jane of hoorde je haar al meeslepende technobeats draaien op een fuif of festival. De 30-jarige Charlotte De Cock is niet alleen schilder, maar ook muzikante, dj en video-en documentairemaakster. Dit jaar kunnen we heel wat nieuw werk verwachten van dit multitalent.

Charlotte De Cock heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. Vanaf 13 maart kunnen we niet alleen haar nieuwste expo My California part 2 ontdekken, maar wordt ook haar kunstboek A Journey with Charlotte gelanceerd in boekhandels. Bovendien kan je ook Californië vanuit het oogpunt van Charlotte ontdekken in de bijhorende documentaire die, eveneens op 13 maart, voor het eerst wordt vertoond.

Vier jaar geleden exposeerde de jonge Charlotte De Cock met haar bijzondere reeks The Thirteen Masters, een reeks van dertien portretschilderijen van enkele grote Belgische namen zoals Luc Tuymans, Tom Barman en Jan Decleir. De pers was meteen erg lovend en noemde haar zelfs de nieuwe Luc Tuymans.

Voor haar nieuwste expositie trok Charlotte De Cock vorig jaar opnieuw rond in de verlaten Amerikaanse woestijn van Californië. Deze keer gewapend met een cameraman die haar volledige avontuur in beeld bracht. De kunstenares kwam er terecht in een gekraakt militair domein, bezocht verlaten vakantieoorden en ontmoette er heel wat interessante mensen.

De overvloed aan inspiratie mondde uit in een expositie die verwijst naar de vier iconische plaatsen die ze bezocht: Slab city, Bombay beach, Ballarat en Darwin.

Charlotte De Cock

Pers

Vanaf 13 maart verschijnt ook haar boek A journey with Charlotte in de winkelrekken. In dit kunstzinnige boek kan je een kijkje nemen in de wereld van deze Antwerpse dame die is uitgegroeid tot een belangrijke en alternatieve stem in de hedendaagse kunstwereld.

In het boek blikt de kunstenares terug op haar tien jaar lange carrière. Hoogtepunten, zoals haar portretten van Tuymans en Decleir, haar My California expo in de VS en haar dj-sets op Burning Man en Africa Burn komen allemaal aan bod.

Expo ‘My California, part 2’, van 14 maart tot 15 april 2018 in Meatpack, Antwerpen. Meer informatie vind je op de website van Charlotte De Cock.

Boek ‘A Journey With Charlotte’, Charlotte De Cock, hardback, 192 blz, Lannoo.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: A journey with Charlotte, Boek, Charlotte De Cock, Expo.