Charlize Theron wilde bescherming tegen Tom Hardy op set van ‘Mad Max’
© Getty Images

Charlize Theron wilde bescherming tegen Tom Hardy op set van ‘Mad Max’

Leestijd: 2 min

In 2015 speelden Charlize Theron en Tom Hardy samen in de film Mad Max: Fury Road. Voor Charlize was dit allesbehalve een fijne samenwerking. De actrice voelde ze zich zo bedreigd door haar tegenspeler, dat ze bescherming op de set wilde. 

/

Afgelopen week lanceerde schrijver Kyle Buchanan zijn tell-all boek Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road. Voor het boek interviewde hij meer dan honderdvijftig mensen die betrokken waren bij de iconische film, die zes Oscars in de wacht sleepte. Hoewel het boek vol staat met behind the scenes-verhalen, is er één passage die er nog meer uitspringt.

Onprofessioneel gedrag

In het boek onthult Charlize Theron dat ze zich niet veilig voelde bij Tom Hardy op de set en dat hij zich bijzonder onprofessioneel gedroeg. Zo kwam hij op een gegeven moment maar liefst drie uur te laat opdagen, terwijl de producers hem speciaal hadden gevraagd om op tijd te komen. Charlize – die net bevallen was van een baby – moest de hele tijd wachten tot haar tegenspeler kwam opdagen.

“Ik weet niet of dat een soort power play was of niet, maar het voelde opzettelijk provocerend”, vertelt camera-assistent Ricky Schamburg in het boek. “Als je het mij vraagt, wist hij dat hij Charlize echt pissig maakte, omdat zij wel professioneel is en altijd heel vroeg komt opdagen.”

Cameraman Mark Goellnicht herinnert zich nog dat toen Tom eindelijk op de set arriveerde, Charlize hem vroeg: “Hoe respectloos ben jij?” Ze voegde eraan toe dat de producers hem ‘een boete van honderdduizend dollar zouden moeten geven voor elke minuut dat hij de crew laat wachten’. Volgens de cameraman zou de acteur daarop ‘vrij agressief’ hebben gereageerd. “Hij rende op haar af en zei: ‘Wat zei jij tegen mij?’”, aldus Goellnicht.

/

Bang

Het ging van kwaad tot erger tussen Charlize en Tom, tot een punt dat de actrice zich serieus bedreigd voelde door de acteur. Na bovenstaand incident voelde Charlize zich zo onveilig in Toms bijzijn, dat ze beschermd wilde worden tegen hem. “Het kwam op een punt waar het een beetje uit de hand liep. Ik kreeg een vrouwelijke producer aangewezen in de hoop dat dat zou helpen, want ik voelde me echt niet veilig”, vertelt Charlize in het boek. Toch hielp dit niet veel, aangezien haar producer, Denise Di Novi, al snel door een andere producer werd geweerd van de set.

“Ze moest in het productiekantoor werken. Af en toe stuurde ze me een berichtje hoe het ging en praatten we wat. Maar toen ik op de set stond, voelde ik me nog steeds behoorlijk naakt en alleen”, gaat Charlize verder. “Ik wil geen smoesjes maken voor mijn gedrag, maar het was een zware shoot. Nu heb ik een heel duidelijk perspectief op wat er is gebeurd. Toen we aan het filmen waren, had ik die duidelijkheid niet. Ik was in de overlevingsmodus, ik was echt bang.”

Ervaren partner

Natuurlijk komt ook Tom Hardy in het boek aan het woord. “Ik voelde me op veel manieren overweldigd”, geeft hij toe. “De druk op ons beiden was soms overweldigend. Zij had in mij een betere, misschien meer ervaren partner nodig. Dat is iets wat ik niet zou kunnen faken. Ik zou graag willen denken dat ik, nu ik ouder en lelijker ben, dat wel zou aankunnen.”

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Marie Claire Nederland

Redactie Marie Claire De artikels van >