Café Messika: het pop-uprestaurant dat je deze zomer in Parijs wil ontdekken
© Romain Ricard

Café Messika: het pop-uprestaurant dat je deze zomer in Parijs wil ontdekken

Door Malvine Sevrin
Leestijd: 1 min

Het is een verrassende samenwerking: die tussen een Frans-Colombiaanse chef-kok, Juan Arbelaez, en een Parijse juwelenontwerpster, Valérie Messika. Samen bedachten ze het concept voor een tijdelijk restaurant dat hun respectieve werelden verenigt: Café Messika.

/

Café Messika: de fusie van twee uitzonderlijke talenten

Valérie Messika, oprichtster en artistiek directeur van het juwelenhuis Messika, erfde de passie van haar vader André Messika die een beroemde diamanthandelaar was. Sinds 2005 vindt ze de traditionele codes van juwelen opnieuw uit met haar gedurfde, moderne creaties die ook goed in de smaak vallen bij beroemdheden. Onder haar VIP-klanten? Beyoncé, Cardi B en Kendall Jenner, ambassadrice van het merk.

Als liefhebber van grote familietafels, zocht Valérie Messika nog een plek waar ze deze zomer kon samenkomen om te genieten van mediterrane gerechten. Uiteindelijk besloot ze het iets grootser aan te pakken dan eerst gedacht, en een tijdelijk restaurant te openen waar ook jij en ik kunnen vertoeven. Voor Café Messika deed ze beroep op haar vriend, de succesvolle chef-kok Juan Arbelaez. Hij is geboren in Colombia, groeide op in Frankrijk en volgde een opleiding bij Franse topchefs voordat hij in 2012 zijn eerste restaurant, La Plantxa, opende.

Nicolas Gerardin

Juan Arbelaez heeft een enorme aanhang op sociale media sinds hij in 2013 meedeed aan het kookprogramma Top Chef en is nu een van de populairste chef-koks van Parijs. Hij staat ervoor bekend om Colombiaanse en Franse invloeden te combineren in zijn keuken. Arbelaez opende ook een aantal andere restaurants in Parijs, waaronder ‘Yaya’, ‘Vida’ en ‘Bazurto’, waar het altijd over de koppen lopen is.

/

Messika neemt ons mee naar de zevende hemel

Het restaurant bevindt zich bovenin het warenhuis Printemps-Haussmann. Het terras heet le 7e Ciel en biedt een prachtig uitzicht op de Parijse daken en de Eiffeltoren. Hier kan je genieten van gerechten die zijn bedacht door Juan Arbelaez naar het evenbeeld van Messika’s creaties: eenvoudig, puur en meesterlijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Messika (@messikajewelry)

Het beknopte menu richt zich vooral op gerechten om te delen met mediterrane smaken. Denk aan sashimi van zeebaars, tempura van garnalen, vitello tonato, romige burrata…

De mocktails en cocktails, door de beroemde mixoloog Matthias Giroud, zijn geïnspireerd op de collecties van Messika. Zo is er bijvoorbeeld een D-Vibes cocktail die geserveerd wordt op een ijsblokje met M-stempel.

De dessertkaart bestaat dan weer uit Valérie Messika’s favorieten, zoals Cooki’Misu, een koekjestiramisu gemaakt door Cookidiction. To die for.

7e Ciel bij Printemps-Haussmann, 64 Bd Haussmann, 75009 Parijs. Maandag tot zaterdag van 10u tot 20u en zondag van 11u tot 20u, reserveren is niet nodig. De hele zomer geopend tot oktober 2023.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Parijs.