Hoe moet ik mijn auto voorbereiden op de seizoenswisseling?
©

Hoe moet ik mijn auto voorbereiden op de seizoenswisseling?

Leestijd: 1 min

Na een drukke zomer zijn er een aantal kilometers bijgekomen op onze teller en heeft onze Caddy Maxi een groot onderhoud nodig om hem voor te bereiden op de winter .Wij geven jullie alvast enkele handige tips!

1. Om aquaplaning en ongecontroleerd slippen op een tapijt van bladeren te vermijden, moet je best de banden controleren. Pomp ze op indien nodig.

2. Piept de auto als je remt? Check de remvloeistof! En wanneer de motorkap dan toch openstaat, kan je er maar beter van profiteren. Kijk ook het niveau van de olie en de koelvloeistof even na en vul bij indien nodig.

3. Het is gek dat er zoveel rommel op zo’n kleine oppervlakte kan liggen, niet? Ruim je auto op en gooi alles weg wat je niet meer gebruikt (lege flesjes, kauwgom verpakking, …)

4. Baby aan boord? Overweeg om extra vakken in de auto te gebruiken/plaatsen zodat alles georganiseerd is. Je achterbank moet volledig vrij zijn om de veiligheid van je kind te garanderen.

5. Vergeet niet om je slippers en je strandhanddoek in de koffer te vervangen door een paraplu en een regenjas.

Caddy Maxi

/

Caddy Maxi

6. Zorg ervoor dat je koplampen genoeg licht geven. Kijk ook zeker alle lichten na (koplampen, mistlichten, stoplichten,…). Binnenkort moeten we onze boodschappen doen tijdens het winteruur en dan is het handig dat we alles goed kunnen zien.

7. Geniet nog voor de laatste keren van de zonnestralen. De auto van binnen en van buiten wassen in de zon, niks beters toch?

8. Bereid je voor aan lange filedagen met een leuke playlist die automatisch een glimlach op je gezicht tovert.

9. Als je toch twijfelt aan de bovenstaande tips kan je altijd een (groot) onderhoud plannen bij D’ieteren. Zij bieden verschillende formules aan om je auto terug in topvorm te krijgen.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Volkswagen.

Redactie Marie Claire De artikels van >