Byredo’s nieuwe make-upartieste Lucia Pica verklapt haar beautytips
© Byredo

Byredo’s nieuwe make-upartieste Lucia Pica verklapt haar beautytips

Leestijd: 2 min

Het Zweedse parfumhuis Byredo kondigde haar nieuwe artistiek directeur van de make-upcollectie Lucia Pica aan. De Italiaanse zal samenwerken met Byredo's oprichter en creatief directeur Ben Gorham om het productaanbod te ontwikkelen en de relatie met de consument op te bouwen.

/

Cultmerk Byredo strikte Chanels voormalige artistiek directeur van de make-up om zijn beauty-ambities waar te maken.

Lees ook: Hair slugging zou het geheim zijn tegen droog en pluizig haar.

Byredo kondigde maandag in een verklaring aan dat het Lucia Pica aanstelt als creative image en make-uppartner, amper enkele maanden nadat ze haar zesjarige loopbaan bij Chanel beëindigde. “Lucia’s werk is uitzonderlijk”, zei Gorham in een persbericht. “De manier waarop ze mensen portretteert door middel van make-up… is prachtig, en resoneert met wat ik hoop dat we bij Byredo kunnen bereiken. Onze ambities voor make-up zijn torenhoog.”

Meer dan een parfummerk

Byredo, opgericht in Stockholm in 2006, is op weg om meer te worden dan simpelweg een parfummerk. Het lanceerde in oktober 2020 beauty met Isamaya Ffrench, de Britse visagiste die bekend staat om haar onconventionele aanpak en creatieve achtergrond en die samen met creatief consultant Nellie Eden een non-conformistische, gender-fluïde esthetiek naar de make-up van Byredo bracht. Ffrench stapte later over naar Burberry om daar na drie jaar Global Beauty Director te worden, terwijl Eden onlangs aan de slag ging als beauty editor bij Browns.

Een tijdje geleden spraken wij Lucia Pica in Parijs, en vroegen haar naar haar ultieme beautytips. Die zetten we hieronder nog eens op een rij.

3 beautytips van Lucia Pica

 1. Hoe bepaal je welke make-up je draagt?
  “De make-up die je draagt en de kleuren die je staan, zijn voor elke vrouw anders. Experimenteer er op los en volg daarna je eigen buikgevoel! Een uitgesproken make-uplook kan bij de een bijvoorbeeld too much zijn, bij iemand anders oogt het net speels.
  Wenkbrauwen zijn gezichtsbepalend, en spelen, kortom, een grotere rol dan vaak gedacht. Besteed er dus de nodige aandacht aan. Hou ze mooi maar natuurlijk, niet te poederig of te afgetekend. Kam ze omhoog en vul ze enkel daar waar nodig subtiel op met een lichte kleur, door enkele haartjes bij te schetsen.
  Kies verder voor gebruiksvriendelijke producten, zo blijft opmaken fijn. Ik vind het belangrijk om make-up zo toegankelijk mogelijk te maken.”
 2. Hoe blijf je er met make-up zo lang mogelijk jong uitzien?
  “Ik vind het belangrijker om er fris uit te zien, zo fris mogelijk voor je leeftijd. Wie ouder wordt, werkt best met verschillende lagen. Vermijd een dikke laag foundation maar werk daar waar nodig met een concealerOp die manier gaat je make-up niet in je rimpels zitten. Hoe ouder, hoe minder product je best gebruikt. Zorg voor frisse highlights die je huid doen stralen en maak vooral de zone onder je ogen lichter. Ook blush doet wonderen.”
 3. Welke fout maken vrouwen in hun make-upritueel?
  “Vaak dragen ze veel meer foundation dan ze nodig hebben. Minder is de boodschap. Hou het licht door je fond de teint eventueel te mengen met wat gezichtsolie.”

Redactie Marie Claire De artikels van >