Bsit en Bsit Care, de Ubers van de babysitters
© pers

Bsit en Bsit Care, de Ubers van de babysitters

Door Marie Geukens & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

Wat gebeurt er als IT-ers een babysit nodig hebben? Dan ontwikkelen ze een app die ouders in contact brengt met betrouwbare babysitters. De startup, zo’n twee jaar geleden, was zo’n succes dat er nu ook Bsit Care gelanceerd is, de bedrijfskant van het aanbod.

Iedereen met kinderen weet hoe moeilijk het is om op het laatste moment een babysitter te vinden. Met Bsit kan je in drie klikken betrouwbare babysitters in je buurt vinden en uitkiezen. En je hebt er zelfs geen desktop of laptop voor nodig, Bsit gebruik je gewoon via een handige app op je smartphone. Installeren gaat simpel en snel, op amper een paar minuten tijd zie je tal van babysitters bij jou in de buurt op je scherm verschijnen.

Hoe het werkt

Elke babysitter geeft je via een korte intro wat informatie over zichzelf en kan via stickers onderaan de profielpagina aangeven wat haar of zijn (jawel, er zijn ook jongens die willen babysitten) competenties zijn. Stickers kunnen variëren van ‘kleine kinderen (1-3 jaar oud)’, ‘badtijd’ en ‘verhaaltjes voor het slapengaan’ tot labels die aangeven wanneer jouw voorkeursbabysitter beschikbaar is (occasioneel, last minute, naschoolse opvang, vakantieperiodes en dagopvang voor zieke kinderen).

Een handige kalenderfunctie laat toe om je babysitter zelfs wat langer op voorhand te plannen (voor de goedgeorganiseerde zielen onder ons),  de Bsit Chat geeft je de kans om tijdens je afwezigheid af en toe (niet te veel!) te polsen hoe het gaat met je oogappels en de app laat je ook toe om je babysitter digitaal te betalen. Geef toe, veel handiger dan dit, wordt het niet.

Betrouwbaarheid checken

Maar hoe weet je nu echt of jouw voorkeursbabysitter betrouwbaar en capabel is? Simpel, de app laat je zien welke babysitters er aanbevolen worden door vrienden of mensen die je vertrouwt. De babysitters krijgen ook een score op 5 toegekend en je kan zien op hoeveel reviews die score gebaseerd is. Een babysitter in je buurt die 5/5 scoort met meer dan 20 reviews op haar of zijn actief? Dan kan je met een gerust hart op stap!

Ook op het werk

Bsit telt intussen al meer dan 150.000 gebruikers in de Benelux en Frankrijk. Als gevolg van een groeiende vraag vanuit het bedrijfsleven werd Bsit Care gelanceerd. Daarmee kunnen werkgevers de dienst aanbieden aan hun werknemers.

Voor de werkgevers heeft dat het voordeel dat werknemers niet meer out zijn eens hun kinderen ziek worden, voor de werknemers bespaart het heel wat stress omdat ze niet meer halsoverkop op zoek moeten naar een babysitter. No stress =  success. Dus zet die app nu maar als de bliksem op je smartphone!

Meer info over Bsit vind je op www.bsit.com.

Marie Geukens De artikels van >

"Ik hou van geen gedoe, geen ballast, geen stress. Positief gezegd, ik hou van eenvoud, slimme teksten en fijne mensen met een vleugje humor."

Tags: Babysit, Babysitter, Bsit, Kinderen.