Brunchen in Antwerpen: 5 verrassende adressen
© Circus

Brunchen in Antwerpen: 5 verrassende adressen

Leestijd: 2 min

Ontbijten, maar dan beter. Wij maakten het ultieme lijstje voor wie zin heeft in méér dan een pistolet met kaas. Hier kan je goed brunchen in Antwerpen, weg van de platgetreden paden.

Antwerpen bruist van de hippe en unieke horecazaken. Ook voor een heerlijke brunch hoef je niet ver te zoeken in de stad. Ontdek hier onze favoriete brunch adressen in Antwerpen.

Lees ook: Marie Claire’s grote shopdossier: onze 27 favoriete winkels in Antwerpen.

/

Nives

Aan het nieuwe districtshuis in het Harmoniepark in Antwerpen openden Nausikaä Van Veerdegem en Lauranne De Vos in april de zaak Nives. De twee zaakvoerders baten al enkele jaren Cafématic uit aan het Vleminckveld en zijn dus niet aan hun proefstuk toe. Bij Nives kan je terecht voor ontbijt, lunch en – in de zomer – aperitief. Allemaal lokaal, seizoensgebonden en bio. Daarnaast is Nives ook een bakkerij waar je versgebakken zuurdesembrood kan kopen. We raden je dan ook aan om er de toast met – eigenlijk eender wat – op te proberen. Of het verse gebak.

Harmoniestraat 25b, 2018 Antwerpen. Meer info op de Facebookpagina

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vivian le Clercq (@vivian.le.clercq)

/

Circus

Circus staat voor een gezonde biologische keuken, geïnspireerd door het veld en lokaal gepassioneerde producenten. Het menu is volledige veggie/vegan, maar dan wel met pit. Het huist in een prachtig pand in de Kasteelpleinstraat op ’t Zuid. Onze favorieten zijn de shittake toast, bun pulled mushroom en de ultieme klassieker: toast avocado. Op donderdag, vrijdag en zaterdag transformeert Circus in een natuurwijnbar van 17u tot 23u.

Kasteelpleinstraat 26, 2000 Antwerpen. Meer info op de website


/

Album

Tijdens de lockdown openden Joris Gielen en Toon Craen de koffie- en eetzaak Album op de Vlaamsekaai. Op het menu vind je hier geen klassieke gerechten zoals een tikkeneitje of een croissant met confituur, maar wel lichte en toegankelijke gerechten. Zoals noordzeekrab met gerookte consommé van tomaat of een boterham met huisgemaakte ricotta, pickels en roodloofsalade. Ook de twee heren maken zelf hun zuurdesembrood en ze werken net als de bovenstaande adresjes met seizoensgebonden producten. Hun citroentaartjes staan bovendien gekend als de lekkerste van Antwerpen en omstreken. In de namiddag kan je bij Album terecht voor apero met – hoe kan het ook anders – natuurwijn.

Vlaamsekaai 6, 2000 Antwerpen. Meer info en reserveren (aangeraden) op de website

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Album (@albumantwerpen)

/

Nordica 31

Vorige zomer opende Nordica 31 de deuren aan de Brederodestraat in Antwerpen. Een minimalistische hotspot waar je heerlijke Scandinavische gerechten eet. Niet alleen de bekende cinnamon buns, maar ook smørrebrød en salades. Ze gebruiken uitsluitend kwaliteitsvolle en seizoensgeboden producten met respect voor mens en dier. Tip: probeer eens de blueberry en kardemon buns als de kaneelrollen op zijn.

Belegstraat 31, 2018 Antwerpen. Meer info op de website

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nordica 31 (@nordica31)

/

Bar Vert

Bar Vert dankt zijn naam aan de gezellige wijk waarin het ligt: het Groenkwartier. De kaart is beperkt, maar dat betekent ook dat alles dat ze serveren kwalitatief is. Zoals de heerlijke flatbreads, eieren op elke mogelijke wijze en verschillende verrassende salades. Ook het gebak gaat er – letterlijk – als zoete broodjes over de toonbank, net als de populaire pancakes.

Helenalei 2, 2018 Antwerpen. Meer info op de Instagrampagina

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BAR VERT (@barvert)

Lees ook: 7 overheerlijke brunch adresjes in Brussel.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Antwerpen, Brunch.