Bold Woman Awards zet Belgische vrouwelijke ondernemers voor een tweede keer in de kijker
© Veuve Clicquot

Bold Woman Awards zet Belgische vrouwelijke ondernemers voor een tweede keer in de kijker

Door Hannah Gellens
Leestijd: 1 min

Dit jaar viert Veuve Clicquot de vijftigste verjaardag van de Bold Woman Awards, een prijs die al generaties lang vrouwelijke ondernemers in de kijker plaatst. Het champagnehuis gaat ook op zoek naar kandidates voor de tweede Belgische editie.

Nog heel wat structurele en mentale barrières weerhouden vrouwen ervan hun ambities waar te maken. Dat blijkt uit de internationale barometer van Veuve Clicquot over vrouwelijk ondernemerschap, die in het voorjaar van 2021 werd gepubliceerd. De cijfers spreken boekdelen, overal ter wereld.

In België hebben vrouwen het gevoel dat ze zich meer als mannen moeten gedragen om als ondernemer te slagen (45% van alle vrouwen is het daarmee eens). 73% van de vrouwelijke ondernemers denkt harder te moeten werken dan hun mannelijke collega’s om te slagen, en bijna de helft van de vrouwen (en een derde van de mannen) vindt dat je als vrouw moeilijker financiering vindt voor je onderneming.

85% van de onderneemsters zegt geïnspireerd te zijn door succesvolle vrouwelijke ondernemers, maar amper 24% kan voorbeelden opnoemen. Alles wijst er dus op dat stereotypen moeilijk te doorbreken zijn. Een initiatief als de Bold Woman Award is dus meer dan ooit nodig om een mentaliteitswijziging door te voeren.

/

Bold Woman Awards

De Bold Woman Award is ondertussen uitgegroeid tot een toonaangevend evenement in de hele wereld. Al 400 vrouwen uit 27 landen mochten de prijs in ontvangst nemen.

In 2021 reikte Veuve Clicquot de allereerste Bold Woman Award Belgium 2021 uit aan Muriel Bernard, oprichtster van eFarmz. De Bold Future Award Belgium 2021 ging naar Pauline Van Ostaeyen, medeoprichtster van Dockflow.

Lees ook: Dit zijn de winnaars van de Bold Woman Award België 2021

Ook dit jaar is het champagnehuis Veuve Clicquot opnieuw op zoek naar Belgische onderneemsters met lef. Alle Belgische vrouwen die voldoen aan de vooropgestelde criteria en die met hun ondernemingszin en doorzettingsvermogen een rechtstreekse bijdrage hebben geleverd aan het succes van hun onderneming, kunnen zich inschrijven voor De Bold Woman Award en de Bold Future Award.

De inschrijvingen lopen tot 15 juni 2022 via de website van Veuve Clicquot.

Lees ook: Eerste Belgische editie van de Bold Woman Awards zet vrouwelijke ondernemers in de kijker

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Onderneemsters, Veuve Clicquot, Vrouwen.