WEEKENDTIP: Vier eens Pasen in Bokrijk
© Shutterstock

WEEKENDTIP: Vier eens Pasen in Bokrijk

Door Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Geen zin in de zoveelste saaie paasbrunch bij familie? Dan hebben wij een gouden tip voor jou! In Bokrijk kan je namelijk zowel op paaszondag als op paasmaandag terecht voor een unieke belevenis: Pasen anno 1913.

In het provinciaal domein Bokrijk in Genk kan je dit weekend terecht voor een heuse paasbelevenis. Je kan er namelijk ontdekken hoe men honderd jaar geleden Pasen vierde. Ongetwijfeld leuk entertainment voor de kinderen, maar ook volwassenen vervelen zich geen seconde in dit prachtige openluchtmuseum.

De Bokrijkacteurs doen hun uiterste best om je even het moderne, dagelijkse leven te doen vergeten. Bereid je dus voor op een dag zonder smartphones en opdringerige apps, maar met een ouderwetse paaseierenraap, een paaspreek van meneer pastoor en eierestafettes.

De hele dag door kan je ook op zoek gaan naar chocolade eieren, verstopt in verschillende musea van het domein, en je kan leren hoe paaseieren gekleurd worden. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, zijn er ook de vaste Bokrijkactiviteiten, zoals mastklimmen, je eigen kaars, broodje of lederen geldbuidel maken, een vogelvoederkast timmeren, binnengluren bij het mandenatelier en de smidse, geiten knuffelen en vooral heerlijk wandelen in de prachtige natuur!

Last van lentekriebels? Gewoon terugkriebelen! #bokrijk #bijnalente #loesje

Een bericht gedeeld door Bokrijk (@bokrijk) op

Pasen in Bokrijk, op zondag 16  en maandag 17 april, van 10u tot 18u. Meer info en tickets vind je op www.bokrijk.be.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bokrijk, Openluchtmuseum, Pasen.