Het is weer Boekenweek!
© Shutterstock

Het is weer Boekenweek!

Door Lieselotte Van Hemelrijck & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

Ja, je leest het goed: het is weer Boekenweek, de jaarlijkse hoogmis voor al wie houdt van Nederlandstalige literatuur. 'Wel willen, niet mogen, toch doen' luidt het motto van deze editie en dat herbergt heel wat moois.

Heleen Van Royen, Herman Brusselmans, Adbelkader Benali, Ronald Griphart en Frank Westerman; het zijn maar een paar van de auteurs die deze week hun werk live komen voorstellen in de boekhandel naar aanleiding van de Boekenweek.

‘Wel willen, niet mogen, toch doen’, zo luidt het thema van De Boekenweek 2017. Verboden vruchten, daar draait het allemaal rond, en met Connie Palmen en Herman Koch heeft de Boekenweek in ieder geval twee kleppers aan boord om u ervan te laten proeven.

Connie Palmen nam het Boekenweekessay voor haar rekening, een werk dat je tijdens de Boekenweek voor €3,50 kunt kopen in de deelnemende boekhandels. In De zonde van de vrouw gaat ze dieper in op de vraag of een vrouw die zich niet aan de regels houdt een grens overschrijdt. Aan de hand van de levens van o.a. Marilyn Monroe en Marguerite Duras werpt Palmen haar unieke blik op het verband dat lijkt te bestaan tussen originaliteit, roem en zelfdestructie.

Herman Koch, je ongetwijfeld bekend van zijn literaire hit Het diner, mocht dit jaar het Boekenweekgeschenk schrijven. Dat resulteerde in Makkelijk leven, een boek dat je cadeau krijgt als je deze week voor €12,50 aan boeken koopt in de deelnemende boekhandels. Koch toont eens te meer zijn schrijftalent en schetst op magistrale wijze het verhaal van een schrijver van zelfhulpboeken die plots alle zeilen moet bijzetten om de problemen in zijn eigen leven het hoofd te bieden.

De Boekenweek loopt nog tot 2 april in diverse boekhandels. De Boekenweek en is een initiatief van Boek.be en wordt georganiseerd in samenwerking met De Standaard, met de steun van de Nederlandse Taalunie. Meer info vind je op boekenweek.be.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.