Blanche in Kiev: doet ze het of doet ze het niet?
© Facebook Blanche

Blanche in Kiev: doet ze het of doet ze het niet?

Leestijd: 1 min

D-day vandaag voor alle fans van het betere (ahum) Europese lied, want vandaag is de dag van de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2017. Onze inzending Blanche mag straks als vijfde het podium in Kiev bestijgen. Wij duimen alvast opdat ze haar 'City Lights' ook de 13de nog eens mag zingen.

Er zat een tijd een dip in de kijkcijfers, maar sinds Lordi in 2006 als eerste en enige hardrockband ooit ging lopen met de hoofdprijs is het Eurovisiesongfestival populairder dan ooit. En ook België doet elk jaar enthousiast mee, telkens wisselend tussen een kandidaat uit de Vlaamse en uit de Waalse kant van het land. Dit jaar is het de beurt aan de Franstaligen, die de eer toevertrouwen aan de 17-jarige Ellie Delvaux, aka Blanche, een zangtalent dat werd opgemerkt tijdens het 5de seizoen van The Voice Belgique.

Vanavond mag ze het podium op in Kiev met City Lights, het nummer dat ze schreef samen met Roscoe-boegbeeld Pierre DumoulinEven was er sprake van plagiaat – wat bij Eurosongnummers bijna schering en inslag is – maar desondanks blijven bookmakers massaal geloven in de kansen van de jonge Brusselse.

Als we Het Laatste Nieuws mogen geloven, zit er mogelijk toch een haar in de boter daar in Kiev. Zo werd de lichtopstelling in allerijl aangepast en moest ook het witte kleed van Blanche plaatsmaken voor een donkerder exemplaar. Zal het helpen? We zullen het vanavond weten. Wij houden alvast de vingers gekruist!

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Blanche, Eurosong, Eurovisiesongfestival, Kiev.