Binnenkijken in het nieuwe Maison Louis Vuitton
© Louis Vuitton Stéphane Muratet

Binnenkijken in het nieuwe Maison Louis Vuitton

Door Malvine Sevrin & Tine Stoop
Leestijd: 1 min

Op 4 oktober opende Louis Vuitton het Maison Louis Vuitton op de Place Vendôme in Parijs, een symbolische plek in de geschiedenis van het modehuis. Deze heugelijke gebeurtenis kon men natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Bekijk hier de eerste beelden van de prachtige boetiek en kom erachter welke sterren aanwezig waren op de openingscocktail.

Op woensdag 4 oktober huldigde Louis Vuitton het nieuwe Maison Louis Vuitton Vendôme in. Deze opening symboliseert een terugkeer naar de plek waar het ooit begon. Meer dan 160 jaar geleden opende de jonge Louis Vuitton namelijk zijn eerste boetiek op de Rue-Neuve-des-Capucines, op enkele stappen van de Place Vendôme.

De nieuwe boetiek, die werd ontworpen door architect Peter Marino, is niet zomaar een boetiek, maar een ware vitrine voor alle vakmanschap waar het huis voor staat. Op een oppervlakte van 1.400 vierkante meter en 4 verdiepingen zal de boetiek niet enkel alle collecties etaleren, maar ook twee ateliers huisvesten. In die ateliers zullen stuks op maat worden gemaakt en jurken voor de rode loper worden gerealiseerd.

Verder zullen er in de nieuwe boetiek ook unieke stukken beschikbaar zijn die nergens anders ter wereld worden aangeboden, zoals een collectie kunstwerken en een nieuwe reeks MASTERS door Jeff Koons. Ook zal de meubelcollectie Objets Nomades er voor het eerst permanent worden verkocht.

De boetiek

Openingscocktail

De opening werd gevierd in aanwezigheid Cate Blanchett, Julianne Moore, Alicia Vikander en vele andere sterren.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Louis vuitton, Maison louis vuitton, Opening, Parijs, Place vendôme.