Beyoncé kondigt nieuw album aan en gaat country
© Pers

Beyoncé kondigt nieuw album aan en gaat country

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Beyoncé slaat een nieuwe muzikale weg in: die van de country. Dit weten we over het nieuwe album dat uitkomt op 29 maart.

/

Beyoncé kondigde tijdens de Super Bowl een nieuw album aan en slaat een nieuwe, verrassende, weg in: die van de countrymuziek.

Tijdens de jaarlijkse Super Bowl die afgelopen zondag plaatsvond, ging niet het football, het optreden van Usher en Alicia Keys en zelfs niet Taylor Swift met de aandacht lopen. Het hoogtepunt? Beyoncé die haar nieuwe album Renaissance: Act II aankondigt en twee gloednieuwe nummers dropte. Nog een verrassing? Het album zal baden in de countrysfeer.

De popster gebruikte een advertentie van Verizon om fans te vertellen dat er nieuwe muziek aankomt. Direct na de reclame lanceerde ze twee nieuwe singles op de streamingdiensten. Het duidelijke countrygeluid van de nummers, gecombineerd met cowboyhoeden op het artwork, de titels Texas Hold ’Em en 16 Carriages en Beyoncé’s outfit, doen sterk vermoeden dat het aankomende album een countryalbum wordt.

Beyoncé is gekend om haar r&b- en hiphop-sound maar de genreverandering komt niet helemaal uit het niets. Beyoncé groeide op in Texas, waar country alomtegenwoordig is. Op haar album Lemonade staat ook al een duidelijke countrytrack, Daddy Lessons.

 De opvolger van Renaissance, waar ze naar verwees als Act II, zal op 29 maart verschijnen.

Lees ook: Wij spraken met popster Rina Sawayama, de nieuwe ambassadeur van Zalando Designer

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beyoncé.