Samenwerking Beursschouwburg & Westrand
©

Samenwerking Beursschouwburg & Westrand

Leestijd: 1 min

Nieuw focusprogramma voor kunstencentrum Beursschouwburg, nieuw feest! Come Together is het thema. En het openingsweekend van vrijdag 16 september tot zondag 18 september staat dan ook in het teken van samenwerken: samen met het cultuurcentrum Westrand in Dilbeek staat een mix van collectieve (kunst)beleving, massaspektakels en groepsdynamiek op het programma.

Naar gewoonte wordt elk nieuw focusprogramma geopend met een groot feest. Daarna staan gedurende twee à drie maanden bepaalde thema’s, oeuvres, kunstenaars of stromingen in de kijker. Met “Come Together” wil de Beursschouwburg dat mensen samenkomen. Om dit te benadrukken steken ze voor een avond de Brusselse grens over naar de Vlaamse gemeente Dilbeek.

Autoloze zondag in verband met de olieboycot

Wat er op het programma staat? Op vrijdagavond wordt het startschot gegeven in de Beursschouwburg zelf met onder andere een vernissage van Hana Miletic en een concert van Hydrogen Sea. Zaterdag wordt er onder muzikale begeleiding gewandeld van de Beursschouwburg naar de Westrand in Dilbeek. Hier kan je genieten van een mix van videoinstallaties, optredens, een theaterstuk en een leuk feestje. De volgende dag is het Autoloze Zondag en staat alles in het teken van de fiets. Met op het programma natuurlijk een fietstocht. Vóór de rondrit kan je genieten van een heerlijk ontbijt. Na de wandeling zorgt restaurant AUB-SVP voor lekkere en gezonde hapjes. Het weekend wordt in schoonheid beëindigd op de beats van een live concert voor de Beursschouwburg.

Voor meer informatie: www.beursschouwburg.be

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Autoloze zondag, Beursschouwburg, Brussel, Cultuur, Dilbeek, Programma, September, Westrand.