België onderneemt – Stop bashing Belgium
©

België onderneemt – Stop bashing Belgium

Leestijd: 1 min

Een droom achterna jagen. Daarvoor moet je lef hebben. Zeker in deze onzekere tijden op de arbeidsmarkt. Lef en doorzettingsvermogen, daar blinken deze ondernemers in uit. Ze lanceerden de afgelopen jaren hun eigen zaak. Ter inspiratie vind je al één artikel op de website. Lees de andere boeiende verhalen in het julinummer van Marie Claire, nu in de boekhandel. 

Hammam Concept,

Biologische luxe hand- en baddoeken geweven op traditionele weefgetouwen

Wie zijn jullie?
Roshan Reddaway, 58, en Alexander Reddaway, 32, oprichters én moeder en zoon.

Wat doen jullie?
We verdelen de beste Turkse kwaliteitshanddoeken, gemaakt van het zachtste linnen en katoen.

Hoe zijn jullie begonnen?
Ik heb lang in Turkije geleefd en gewoond. Tijdens onze reizen hebben Alexander en ik deze handdoeken ontdekt. Het viel ons onmiddellijk op dat deze heel verschillend waren van de hand- en baddoeken zoals wij die kenden. Nergens anders vind je deze superieure kwaliteit van biologisch katoen of linnen dat nog met de hand geweven wordt op traditionele weefgetouwen. Dat heeft ons ertoe aangezet om deze in West-Europa op de markt te brengen.

Wat was de grootste uitdaging?
Ik was onervaren in het opstarten van een zaak en de bureaucratie die erbij komt kijken. Denk maar aan de taksen en belastingen voor het importeren en exporteren van textiel. Het was een heel gedoe.

Advies aan toekomstige ondernemers?
Het belangrijkste voor toekomstige ondernemers is het vinden van een niche, een product dat uniek is, en van topkwaliteit. Dat is hetgeen waar men naar op zoek is, denk ik.

Zou je het opnieuw doen?
Tot dusver denk ik dat we de juiste beslissing hebben genomen. Ja dus, ik zou het opnieuw doen!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Hammam Concept, Lifestyle, Marie Claire België, Ondernemen.