Beleef de perfecte indian summer dag in Antwerpen
© Stany Dederen

Beleef de perfecte indian summer dag in Antwerpen

Leestijd: 1 min

Mode, cultuur, food en geschiedenis: Antwerpen heeft alles in huis voor een indian summer dag die draait rond inspiratie opdoen en zorgeloos opladen. Deze adresjes mag je alvast niet overslaan.

/

Fashion, darlings

Met de Man Ray tentoonstelling dit voorjaar maakte het MoMu zijn naam opnieuw meer dan waar als de fashion tempel van het land. Vanaf 14 oktober kan je langsgaan voor de nieuwe tentoonstelling ECHO. Drie artiesten werd gevraagd naar de intieme band tussen kleding en herinnering. Kunstenares Louise Bourgeois, ontwerpster Simone Rocha en choreografe Anne Teresa De Keersmaeker halen herinneringen op met hun kast. Wie niet wil wachten tot midden oktober en nu nog van de indian summer wil genieten, kan er natuurlijk nu al terecht voor de permanente collectie, er werden deze week net een aantal nieuwe historische kostuums aan toegevoegd.

 

/

Luxehotel met karakter

Het Botanic Sanctuary hotel ligt midden in het centrum, aan de prachtige Botanische tuin. De site werd opgetrokken rond het voormalige Sint-Elisabethgasthuis uit de 11de eeuw en loopt over van de authentieke charme. Botanic Sanctuary herbergt verschillende restaurants, waarond Fine Fleur, de cosy Henry’s Bar, een prachtige spa met zwembad en gym, én deluxe rooms en suites met alle comfort. Je kan hier gerust een ganse dag en nacht spenderen, want de locatie nodigt uit tot uren op ontdekking gaan, genieten en relaxen. We love.

/

Belgische Merken

Belgische mode komt in alle maten en kleuren. De winkel (en etalages) van Dries Van Noten zijn al jarenlang een must visit, op een boogscheut van het MoMu. Maar als je budgetvriendelijk wil gaan én Belgisch moet je om de hoek binnenspringen bij de nieuwe boetiek van juwelenmerk DPT Antwerp, de ‘Circus’ collectie van Lauren Versnick is alvast opgebouwd rond een aantal pareltjes. Een straat verderop vinden we de nieuwe CKS concept store terug, in een nieuw jasje. Tijd om die nieuwe winterjas te gaan passen.

/

Feest voor Foodies

Restaurant Franq by Tim Meuleneire mocht onlangs zijn eerste Michelinster in opvangst nemen en wij weten waarom. Het decor is rustgevend en inspirerend en als je even geluk hebt met het weer, kan je je nu nog installeren op het prachtige terras. De verzorgde bordjes zijn hier puur en de gerechten innovatief. Restaurant Franq levert de Frans-Belgische keuken op een hoog niveau waar de soms verrassende smaakcombinaties steeds een match zijn. Je geniet hier van het aperitief tot aan het dessert. Net zoals je van een restaurant op dit niveau verwacht. Hotelrestaurants kunnen soms op de achtergrond verdwijnen in het geheel, dit is hier zeker niet het geval. Restaurant Franq by Tim Meuleneire is discreet maar ook een trekpleister op zich, vooral bij niet-hotelgasten. Op tijd reserveren is de boodschap.

Lees ook:De meest stijlvolle hotels in Parijs voor je volgende citytrip

Elspeth Jenkins De artikels van >

Editor in Chief Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Hotel, Modemuseum, Restaurant, Shopping.