ZIEN: Onuitgegeven striptekeningen en blitse BMW’s
© Dany, Olivier Rameau et Colombe à Venise

ZIEN: Onuitgegeven striptekeningen en blitse BMW’s

Leestijd: 1 min

Een tip voor al wie houdt van mooie auto's en unieke striptekeningen: plan voor 31 juli een bezoekje aan de BMW Brand Store in Brussel om er de expo Bédéart te gaan bewonderen. Je ziet er unieke reproducties van onuitgegeven werken van striptekenaars als Alain Poncelet, Antonio Lapone, Dany en Louis-Michel Carpentier.

Het was hun liefde voor strips en grafische kunst die Danièle en Patrick Lambot ertoe bracht om Bédéart op te starten, een initiatief dat onuitgegeven tekeningen van bekende striptekenaars in hoogkwalitatieve reproducties aanbiedt. We hebben het dan met name over tekeningen van stripgrootheden als Alain Poncelet, Antonio Lapone, René Follet, Dany, Emmanuel Lepage, Jean-François Charles, Louis-Michel Carpentier en Walter Minus.

Dankzij geavanceerde scanmethodes en speciale druktechnieken met pigmentinkt slaagt Bédéart erin om reproducties te maken op groot formaat maar in beperkte oplages (5 à 15 stuks max). Een uitgekiende selectie van die reproducties hangt momenteel te blinken in de BMW Brand Store aan de Boulevard de Waterloo in Brussel.

Nog tot eind juli kan je er de werken gaan bewonderen. De tekeningen geven je een unieke inkijk in het creatieve brein van de striptekenaars. Contracten met uitgeverijen pinnen hen immers vaak vast op bepaalde personages en tekenstijlen, maar Bédéart bewijst dat ze heel wat meer in hun mars hebben. Hou je van strips (en mooie auto’s), dan is dit zeker een aanrader! Hieronder alvast een voorproefje van wat je mag verwachten…

bédéart strips striptekeningen onuitgegeven

Antonio Lapone, Rendez-vous-in-Black

bédéart strips striptekeningen onuitgegeven

Dany, Noordzee

bédéart strips striptekeningen onuitgegeven

Antonio Lapone, Graphic Lady

bédéart strips striptekeningen onuitgegeven

Emmanuel Lepage, Het zuiderlicht

Expo Bédéart, nog tot 31 juli 2017, BMW Brand Store, Boulevard de Waterloo 23-34, 1000 Brussel, www.bedeart.be.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Strips, Striptekenaars.