Yes he can! Barack Obama breekt record met tweet tegen racisme
© shutterstock

Yes he can! Barack Obama breekt record met tweet tegen racisme

Leestijd: 1 min

Donald Trump had twee dagen nodig om te reageren op de gebeurtenissen in Charlottesville afgelopen zaterdag, Barack Obama slechts één. En waar Trump de fout legt bij zowel extreemrechts als extreemlinks (om van andere bedenkelijke meningen nog maar te zwijgen), legt Obama op immer subtiele wijze de vinger op de wonde met een tweet die op amper drie dagen tijd het meeste likes ooit wist te verzamelen op Twitter.

Het record voor het meeste retweets staat nog steeds op naam van Ellen DeGeneres die in 2014 met de blijheid die we van haar gewoon zijn de crème de la crème van Hollywood rond zich wist te verzamelen voor een selfie.

De meeste likes op Twitter zijn echter voor minder heugelijke gebeurtenissen. Tot voor kort stond het record op naam van Ariana Grande, die met haar tweet na de terroristische aanslag in Manchester maar lieft 2.7 miljoen likes verzamelde.

En het is opnieuw een trieste gebeurtenis die dat record nu breekt: de aanslag in Charlottesville afgelopen zaterdag waarbij de 20-jarige James Alex Fields Jr. met zijn auto inreed op een groep linkse betogers die een betoging van diverse ultranationalistische groeperingen van antwoord diende. Een 32-jarige vrouw liet het leven, 50 anderen raakten gewond, waarvan 5 nog steeds kritiek en 4 zwaargewond.

President Trump had maar liefst 2 dagen nodig om de aanslag te veroordelen (naar eigen zeggen omdat hij eerst alle feiten wou kennen), voormalig president Barack Obama tweette op zondag 13 augustus al diplomatisch zijn ongenoegen.

Een tweet goed voor een recordaantal likes op Twitter. De teller gaat op het moment van dit schrijven richting de 4 miljoen likes en dat aantal zal de komende dagen allicht nog toenemen. De wijze woorden komen dan ook van niemand minder dan wijlen Nelson Mandela, zo blijkt uit vervolgtweets.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Barack Obama, Twitter.