Bezoek je buren tijdens het grootste openluchtcafé ter wereld
© Pers

Bezoek je buren tijdens het grootste openluchtcafé ter wereld

Door Emma Verbeke & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

Er zit een kern van waarheid in het spreekwoord ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’ en daar is het Nederlandse initiatief BankjesCollectief het volledig mee eens. Daarom gooien ze op 1 en 2 juli, een heel weekend lang, de deuren open van het grootste openluchtcafé ter wereld. 

Een concept hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn om een krachtige boodschap te hebben. BankjesCollectief wil mensen opnieuw dichter bij elkaar brengen, iets wat in deze tijd steeds minder evident lijkt te worden. Met hun laagdrempelige initiatief willen ze mensen aanzetten tot een beter contact met hun buren, en mensen uit elke leeftijdsgroep en sociale klasse samenbrengen. Dat klinkt mooi. En dat is het ook.

Deelnemen is heel eenvoudig. Via de website kan je je bankje aanmelden, vervolgens bepaal je zelf wat je organiseert. Een cocktailbar, een karaoke, een dansles… geen enkel idee is te gek. Alle deelnemers krijgen ook een leuk startpakket met een poster, uitnodigingskaarten en Tony’s chocolade om te delen met de buren. Hier en daar zal BankjesCollectief ook randanimatie voorzien, zoals bv. muziek en complimentenmeisjes.

BankjesCollectief

BankjesCollectief

BankjesCollectief

BankjesCollectief

Maar het doel is natuurlijk om je buren eens (anders) te leren kennen, dus laat je verrassen door al het leuks en lekkers dat ze ongetwijfeld voor je in petto hebben. Via de plattegronden op de website kan je zien welke bankjes tot nu toe aangemeld zijn en in jouw buurt staan. Vooralsnog zijn er in België weinig bankjes te vinden, hoog tijd dus om daar verandering in te brengen!

Oorspronkelijk was het openluchtcafé een Nederlands initiatief, maar ondertussen nemen er wereldwijd al honderden mensen deel. Wat niet verbazend is, want zo’n kom-er-gezellig-bijzitten vibe, dat heeft toch iets. Eigenlijk zouden we dat gewoon elke dag moeten doen…

BankjesCollectief, zaterdag 1 en zondag 2 juli, daar waar de bankjes staan. Meer informatie over het initiatief vind je op www.bankjescollectief.nl.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: BankjesCollectief, Buren.