Bal Rat Mort wordt 120 en viert dat in stijl
© Bal Rat Mort

Bal Rat Mort wordt 120 en viert dat in stijl

Leestijd: 1 min

Op zaterdag 3 maart is Oostende de plek waar iedereen wil zijn, want dan vindt naar jaarlijkse gewoonte het bal Rat Mort plaats. Het befaamde themabal blaast dit jaar 120 kaarsjes uit en viert dat met een geweldig thema: 'Grease, an evening of 50s & 60s fun'.

In 1896 trok een groep uitbundige Oostendse mannen, leden van de Cercle Cœcilia, naar Parijs om de bloemetjes buiten te zetten in het bekende Montmartrekwartier. De groep, waaronder de schilder James Ensor, bezocht clubs zoals Le Moulin Rouge en Le Ciel, maar eindigde hun onvergetelijke avond in Rat Mort. De avond maakte zo’n sterke indruk op de mannen dat ze twee jaar later een liefdadigheidsbal organiseerden die de naam Rat Mort kreeg.

Honderdtwintig jaar later is het bal Rat Mort uitgegroeid tot een van de meest iconische feesten van het land. Voor hun 120ste verjaardag neemt de organisatie je mee terug naar de fifties en sixties met een thema vernoemd naar de klassieker Grease. De avond is het ideale excuus om je helemaal uit te dossen in een spetterende glitteroutfit. Vergeet vooral de rode lippen en vetkuiven niet!

Het bal Rat Mort vindt dit jaar plaats op 3 maart in het Kursaal in Oostende. Zoef die dag met je glanzende Cadillac en beste outfit naar de badstad voor het feest van het jaar. Je kan zelfs in de prijzen vallen tijdens de kostuumwedstrijd. Heb je zelf geen tijd of inspiratie om je make-up en haar helemaal in sixties stijl om te toveren? Tijdens het evenement kan je gewoon je haar en make-up laten doen in de Beauty Boudoir. Muziek wordt voorzien door dj Chris Barrow. Daarnaast kan je de hele avond lang genieten van verschillende optredens en live bands. Perfect om je te wagen aan een jive of swing. Ook het eten is volledig in thema. Smul tijdens de avond van heerlijke american cuisine, zoals hamburgers en milkshakes.

Bal Rat Mort 2018 vindt plaats op 3 maart. Kursaal Oostende, 8400 Oostende. Tickets kosten 25 euro in voorverkoop en 30 euro aan de deur. Meer informatie vind je op Kursaal Oostende.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Bal Rat Mort, Grease, Kursaal Oostende, Oostende.