Ann Demeulemeester lanceert een eerste parfum
©

Ann Demeulemeester lanceert een eerste parfum

Leestijd: 1 min

Modeontwerpster Ann Demeulemeester waagt zich na mode, een meubelcollectie en homeware aan beauty. Ze lanceert voor de eerste keer haar eigen parfum. En dit wil je weten.

/

De Antwerpse modeontwerpster creëerde zelf haar parfum A, een aromatisch extract van de esthetiek en sfeer die de kern vormen van Ann Demeulemeester. Het parfum werd gecreëerd vanuit instinct. Het is een verleidelijke geur verfijnd met ingrediënten in hun meest zeldzame, pure vorm. Kruidige topnoten van kruidnagel, komijn, kaneel, Siciliaanse citroen en bergamot verhullen lichtjes het kloppende hart van het parfum en vormen een symbiose met jasmijn, meiroos en de donkere, sensuele rijkdom van met berk geolied leer. Die mix wordt ondersteund door aardse basisnoten van patchoeli, vetiver, rozen- en sandelhout. De geur is gecreëerd op basis van essentiële oliën uit de koude persing van de beste kwaliteit natuurlijke, onbewerkte materialen.

Lees ook: Deze nieuwe culinaire hotspots in Brussel moet je uittesten

/
Standvastigheid

De geur van Ann Demeulemeester draait om de letter A, het initiaal van de ontwerper en de eerste letter van het alfabet. Het is een symbool gebaseerd op kern en standvastigheid en wordt gebruikt om de essentie van een expressie aan te duiden: een visuele en emotionele taal gedistilleerd in een enkelvoudig parfum zonder geslacht. De visuele componenten van het parfum werden samen met hun zoon Victor Robyn gecreëerd.

Donkere poëzie

Ann Demeulemeester richt in 1985 haar gelijknamige modelabel op met haar langdurige creatieve partner Patrick Robyn. Ze groeit al snel uit tot een van de meest gewaardeerde creatieve personen in de internationale modewereld. Ze introduceerde een geavanceerde vormentaal die zweeft tussen romantiek en modernisme, kracht en kwetsbaarheid. In 2014 stopt ze met haar modelabel en sindsdien legt ze zich toe op verschillende nieuwe kunstvormen, waaronder beeldhouwen en keramiek. Vaak uitgedrukt door natuurmotieven en monochromatisme, werd het werk van de ontwerpster synoniem met een verleidelijke donkere poëzie.

Het parfum A is vanaf 7 september verkrijgbaar in de boetiek in Antwerpen en op de website. Hij kost € 330, voor 75 ml.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Ann Demeulemeester, Beauty, Parfum.