Achter de schermen bij Ann Demeulemeester’s ‘onderwaterlooks’
©

Achter de schermen bij Ann Demeulemeester’s ‘onderwaterlooks’

Leestijd: 1 min

Ann Demeulemeester houdt het bij haar romantische thema's. Dit keer tijdens de Parijse modeweken kregen de modellen een 'onder water'-look, geïnspireerd op een uitzonderlijk mooie vrouw die in de 18de eeuw werd teruggevonden in zee en menig poëet aanzette tot het schrijven van liefdesverzen.

Inspiratie

Make-up artist Linsey Alexander van M.A.C. : “De make-up is geïnspireerd op een vrouw die in de late 18de eeuw opgevist werd uit de zee. Haar gezicht was zo opvallend mooi dat ze hiervan een er een afdruk maakten. Haar schoonheid inspireerde verschillende dichters en kunstenaars in het begin van de 19de eeuw.”

“Voor de collectie is een soort onderwater look gecreëerd met een natte, stralende  huid. De modellen krijgen een glanzende lipstain rond de ogen in een zacht wijnrood, voor een rozige waas. De lippen zijn bleek en krijgen wat highlighter op de cupidoboog met de Strobe Cream Hydratant Lumineux van M.A.C. En dat resulteert in een glossy, reflecterende look met een donkerder accent rond de ogen”, voegt Linsey Alexander toe.

Ann Demeulemeester

Ldeconinck

Kapsel

Het haar krijgt een uitgesproken wetlook – wat je kan veronderstellen als je uit zee wordt opgevist – en in de typerende strakke middenstreep getrokken waar Ann Demeulemeester steeds trouw aan blijft. Onderaan worden lange haren in losse vlechten geknoopt. En hier en daar zie je een lage dot. Zeer stijlvol.

Ann Demeulemeester

Ldeconinck

Kapjes

De modellen kregen een transparante kap over het hoofd om hun make-up en kapsel zo nat en dauwachtig mogelijk te houdenDe hoofddeksels waren vastgemaakt met een choker in de nek. Dat de sluiers het geheel een aparte look gaven, spreekt voor zich.

Ann Demeulemeester

Ldeconinck

Het resultaat

De ranke zwart-wit ontwerpen met lange jassen en hier en daar een strepenprint ogen zeer stijlvol, zoals we van Ann Demeulemeester gewoon zijn. De romantische en mooie make-up maakt van elk silhouet een prachtige verschijning. Zeenimfen met effect dus. Bravo.

Ann Demeulemeester

Ldeconinck

Klik mee door het fotoverslag

Meer nieuws over de shows die we bezochten op Paris Fashion week vind je hier

Bekijk hier het verslag van vorige Fashion week

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Ann Demeulemeester, Beauty, Make-up, Make-uptrends, Paris fashion week, Paris fashion week 2018.