Gezichtsolie: waarom gebruiken, hoe gebruiken en onze favorieten
© Unsplash

Gezichtsolie: waarom gebruiken, hoe gebruiken en onze favorieten

Door Charlotte Deprez  & Romy Geerts
Leestijd: 2 min

Gezichtsoliën zijn niet meer weg te denken uit de beautywereld. Veel beautylabels brengen tegenwoordig hun eigen olie uit. Maar wat zijn nu de voordelen van een gezichtsolie? En is het echt nodig om een olie aan je verzorgingsroutine toe te voegen? Wij leggen uit waarom en hoe je zo een olie moet gebruiken en tonen je onze favoriete producten van het moment.

/

Waarom moet je gezichtsolie gebruiken?

Ons lichaam produceert van nature olie. Naarmate we ouder worden, neemt deze productie echter aanzienlijk af. Daardoor wordt de gezichtshuid droog, wat op den duur huiduitslag, fijne lijntjes en diepere rimpels kan veroorzaken. Het gebruik van een gezichtsolie helpt om de balans en hydratatie van de huid te behouden en tegelijkertijd om de huid te beschermen tegen de omgeving.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn gezichtsoliën geschikt voor de meeste huidsoorten. Zelfs voor een vette huid en een huid vatbaar voor acne is er een olie te vinden. Op korte termijn kan je een opmerkelijke gloed verwachten. Op lange termijn geraak je ervan overtuigd dat een gezichtsolie het enige product is dat huidproblemen behandelt en verhelpt. De juiste gezichtsolie kan je teint verlichten, acne elimineren en je gezicht gehydrateerd houden, ongeacht uw huidtype. Wonder middeltje, niet?

Lees ook: Wat is bakuchiol, de natuurlijke antiverouderingsstof die retinol in de schaduw zet?

/

Hoe kies je de juiste gezichtsolie?

Zoek naar oliën met een “lichte” structuur zoals: argan, squalane en jojoba-oliën. Deze lichtere oliën dringen snel in de huid binnen zonder de poriën te verstoppen. Het is natuurlijk belangrijk om je huidtype goed te kennen voordat je van plan bent een gezichtsolie te kopen. Omdat olie snel beschadigt geraakt door blootstelling aan licht en warmte, is het gebruikelijk een flesje te kopen dat een donkere kleur heeft. Ook bekijk je best eerst de ingrediënten die in de olie zitten, want als water het eerste ingrediënt is, kan je die olie best niet nemen.

/

Hoe en wanneer breng je een gezichtsolie aan?

Een gezichtsolie is de laatste stap van elke schoonheidsroutine. Afhankelijk van je huidtype wordt echter aangeraden om ’s morgens en’ s avonds (voor een drogere huid) of alleen ’s avonds (voor een combinatie tot een vette huid) te dragen.

/

Welke gezichtsoliën voor een vette en/of acnegevoelige huid?

Voor een vette huid is de jojoba-olie de beste soort. Het is een ongelooflijk lichte olie die de hydrolipidenlaag van de huid versterkt en de productie van talg regelt. Wat ervoor zorgt dat je huid telkens minder vet wordt.

Voor een acnegevoelige huid, is granaatappelolie de juiste keuze. Hij is van nature antibacterieel en ontstekingsremmend, maar hij is ook erg licht en laat geen vette glans achter.

Rozebottelolie hydrateert de huid diep zonder de poriën te verstoppen. De vetzuren verminderen acne, littekens en roodheid.

Hazelnootolie is ook een bondgenoot voor de vette en acnegevoelige huid, dankzij haar kalmerende, helende en voedende eigenschappen. Het reguleert het teveel aan talg en helpt zo ook tegen zwarte vlekken.

/

Welke gezichtsoliën voor een droge huid?

Marula-olie is ideaal voor het verminderen van roodheid en geeft de droge, geïrriteerde huid weer meer vocht. Deze olie bevat ook omega 6 en 9 en helpt om de huid te verjongen en te laten stralen terwijl het essentiële antioxidanten biedt. Deze olie is ook geschikt voor een gecombineerde huid.

Zachte amandelolie is zeer vochtinbrengend, eenvoudig en zacht genoeg voor mensen met eczeem of gewoon met een zeer droge huid. Het is ook erg rijk aan vitamine A dat fijne lijntjes verzacht.

Lees ook: De redactie van Marie Claire test: 6 schoonheidsbehandelingen

/

Welke gezichtsoliën voor een rijpere huid?

Voor een anti-aging effect werkt arganolie doeltreffend. Het is verzachtend, dringt snel in en is zeer rijk aan vitamine E, een antioxidant dat huidbeschadiging, bruine vlekken en fijne lijntjes helpt voorkomen.

Borageolie is ook zeer effectief tegen het bestrijden van tekenen van veroudering, vooral vanwege het ontbreken van gamma-linolzuur. Deze olie bevat veel verschillende ingrediënten, zoals vetzuren, die weer meer elasticiteit aan de rijpe huid geven.

/

Onze favorieten:

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Amandelolie, Arganolie, Beauty, Clarins, Droge huid, Gezichtsolie, Khiels, Skincare, The Body Shop, Vette huid.