Selena Gomez en de ‘kinderloze kattenvrouwen’, het eerbetoon aan Lady Di en meer: de Emmy Awards 2024 in vijf hoogtepunten
© INSTAGRAM / @SELENAGOMEZ

Selena Gomez en de ‘kinderloze kattenvrouwen’, het eerbetoon aan Lady Di en meer: de Emmy Awards 2024 in vijf hoogtepunten

Door LR Médias
Leestijd: 2 min

De Emmy Awards 2024 brachten niet alleen de grootste namen uit de televisie-industrie samen, maar leverde ook een aantal onvergetelijke momenten op. Van politieke statements tot grappige oneliners, en van historische overwinningen tot emotionele dankwoorden, de avond had het allemaal.

Terwijl de wereld zich opmaakt voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, was er op de rode loper en tijdens de speeches volop ruimte voor zowel humor als serieuze boodschappen. Eén ding is zeker: de 76ste editie van de Emmy Awards was een avond vol verrassingen en persoonlijke mijlpalen. We zetten de vijf meest opvallende momenten voor je op een rij.

1. Selena Gomez en de grap over ‘kinderloze kattenvrouwen’ bij de Emmy Awards 2024

De Emmy Awards 2024 vonden plaats in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen en een flinke portie politieke humor kon dan ook niet ontbreken. Selena Gomez, die samen met Steve Martin en Martin Short de prijs voor beste mannelijke bijrol in een komedie uitreikte, reageerde met een speelse knipoog op de uitspraak van JD Vance, die Kamala Harris een “ongelukkige vrouw zonder kinderen” noemde. “Het is een eer om te werken met twee mannen die net zo goed kinderloze kattenvrouwen hadden kunnen zijn”, verklaarde Gomez.

Bekijk de video hier:

2. Elizabeth Debicki’s ode aan Lady Diana bij het winnen van haar Emmy voor The Crown

In een sterke categorie met onder andere Holland Taylor en Greta Lee, sleepte Elizabeth Debicki haar eerste Emmy Award in de wacht voor beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie, dankzij haar indrukwekkende vertolking van prinses Diana in The Crown. “Het was een groot voorrecht om deze bijzondere vrouw te mogen spelen,” zei Debicki in haar dankwoord. “Dit was echt een geschenk.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Netflix Queue (@netflixqueue)

3. Anna Sawai, de eerste Aziatische vrouw die de Emmy voor beste actrice in een dramaserie wint

Het succesverhaal van Shogun, de eerste niet-Engelstalige serie die de prijs voor beste dramaserie won, was het hoogtepunt van de avond. Anna Sawai kreeg als eerste Aziatische vrouw de prijs voor beste actrice in een dramaserie. Ze beschreef haar rol, waarin ze de dochter van een gevallen samoerai speelt, als “de rol van mijn leven”, zichtbaar emotioneel tijdens haar dankwoord.

4. De lieve liefdesverklaring van Sarah Paulson aan Holland Taylor op de rode loper van de Emmy Awards 2024

Holland Taylor, genomineerd voor beste actrice in een bijrol voor The Morning Show, verscheen hand in hand met haar partner, actrice Sarah Paulson. Op de rode loper deelde Paulson een tedere boodschap: “Zij is de genomineerde, ik ben hier gewoon als haar grootste fan”, grapte ze. “Vanavond draait het niet om mij, zoals je kunt zien.” Taylor antwoordde met een liefdevolle knipoog: “Jij bent altijd mijn grootste fan.”

5. De geestige opmerking van scenarioschrijver Will Smith bij het ontvangen van zijn prijs

Tijdens de Oscars van 2022 zorgde acteur Will Smith voor veel ophef, maar deze keer stond een andere Will Smith op het podium om de prijs voor beste scenario voor Slow Horses te ontvangen. Bewust van de bijzondere situatie, maakte de scenarioschrijver een luchtige opmerking: “Geen zorgen, ondanks mijn naam kom ik in vrede,” zei hij met een glimlach.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op de website van Marie Claire France.

Lees ook: Het is officieel: er komt een vijfde seizoen van Emily in ParisDit is de betekenis achter de babynaam van Hailey en Justin Bieber, Lady Gaga is verloofd met Michael Polansky.

Lisa Aelvoet De artikels van >

Koestert een gezonde obsessie voor de TikTok-video's van Nara Smith, verse bloemen en Belgische chocolade. Parijs is haar tweede thuis en alles Frans - van mode tot wijn - laat haar hart sneller slaan. Op zaterdagochtend vind je haar in een veel te lange rij bij de laatste nieuwe bakker, snakkend naar een kop koffie. Als ze niet lijkt te luisteren, plant ze waarschijnlijk in haar hoofd alweer haar volgende reis – want het Belgische weer is nu eenmaal altijd een goed excuus om te vertrekken.

Tags: Celebrities, Emmy awards, Selena Gomez, The crown.