Agendatip: de overzichtstentoonstelling van fotograaf Elliott Erwitt
© ELLIOTT ERWITT / MAGNUM PHOTOS

Agendatip: de overzichtstentoonstelling van fotograaf Elliott Erwitt

Door Lisa Aelvoet  & Etienne Heylen
Leestijd: 1 min

De Amerikaanse fotograaf Elliott Erwitt, bekend om zijn iconische portretten van onder anderen Marilyn Monroe en Che Guevara, krijgt een grote overzichtstentoonstelling in Brussel. Nog tot januari 2025 kan je zijn werk op de Grote Markt bewonderen.

Elliott Erwitt was een gerenommeerd fotograaf die onder anderen Jacqueline Kennedy, Marilyn Monroe, Fidel Castro en Che Guevara voor de lens bracht. Onze sympathie haalt hij echter met zijn guitige opnames, waar hij artistieke kwaliteit paart aan humor, ironie en een grote dosis tederheid.

De menselijke blik van Elliott Erwitt

Elliott verkoos ook emotie ver boven een droge, intellectuele benadering. Zelf zegt hij hierover: “Men beweert dat mijn beelden menselijkheid uitstralen, wat voor mij het grootste compliment is dat ik ooit mocht krijgen. Mensen zien, dankzij mijn foto’s, serieuze dingen op een niet-serieuze manier.” Deze retrospectieve zou ook de laatste zijn waaraan de fotograaf nog zelf zijn medewerking verleende.

Praktische info

Wat? Elliott Erwitt, een overzichtstentoonstelling.
Waar? Grote Markt, 1000 Brussel.
Wanneer? Nog tot en met 5 januari 2025.
Meer info vind je hier.

Lees ook: 10 erotische scènes uit de filmgeschiedenis die je wil zienWaarom wil iedereen plots zuurdesembrood op zijn bord?Interview: Kirsten Dunst over haar glansrol in Civil War.