7 nieuwe films en series om in juni te kijken op Streamz en Streamz+
© The Worst Person in the World (Instagram @nobledanceroslo, Joachim Trier)

7 nieuwe films en series om in juni te kijken op Streamz en Streamz+

Door Hannah Gellens
Leestijd: 4 min

Of het nu een serie is om te ‘bingen’ of een film voor een gezellig avondje thuis, op Streamz en Streamz+ vind je een groot aanbod aan goed beeldmateriaal. Maar wat nu te kiezen? Marie Claire selecteert de beste nieuwe films en series die je in juni gezien wilt hebben. Veel kijkplezier!

/

Paraíso – serie – 1 juni

De serie Paraíso draait rond het belang van vriendschap en familie en de steun die je ervan krijgt tijdens moeilijke tijden.

Aan het eind van de zomer van 1992 verdwijnen drie vijftienjarige meisjes, Sandra, Eva en Malena, spoorloos uit een nachtclub in een kustplaats. Wanneer het politieonderzoek de verkeerde richting lijkt uit te gaan, neemt Javi, de jongere broer van Sandra, de zaak in eigen handen. Samen met de hulp van zijn vrienden ontdekken ze iets wat niet van deze wereld is…

Wat de serie zo bijzonder maakt is dat het vaak omschreven wordt als de Spaans versie van Stranger Things, maar dan aan de Spaanse kust en met en paar meisjes toegevoegd aan de cast.

/

Hustlers – film – 1 juni

In Hustlers zien we zangeres en actrice Jennifer Lopez op haar best. De internationale pers belaadde haar met heel wat lof voor haar acteerprestaties in deze film.

Hustlers volgt het waargebeurde verhaal van een groepje voormalige strippers tijdens de financiële crisis in Amerika. Ze besluiten de handen ineen te steken om louche beurshandelaren een oor aan te naaien. Door de mannen te drogeren weten ze hun creditcards te bemachtigen en een hoop geld te stelen.

Wat de film zo bijzonder maakt is dat alle stripsters in de film voldoen aan het beeld van de moderne feminist. Ondanks hun beroep stellen ze niet hun sekse, maar zichzelf als sterke vrouwen centraal.

/

Les Olympiades – film – 8 juni

Les Olympiades is de recentste film van de Franse meesterregisseur Jacques Audiard, die eerder al de Gouden Palm won voor zijn film Dheepan. Met Les Olympiades maakte hij vorig jaar ook kans op de Gouden Palm. Het scenario werd mee geschreven door Céline Sciamma, de regisseur van Portrait de la jeune fille en feu.

Parijs, dertiende arrondissement, wijk van Les Olympiades. Emilie zoekt een huisgenoot en ontmoet Camille. Camille en Emilie worden goede vrienden, en zijn soms ook geliefden. Maar wanneer Camille verliefd wordt op Nora, zet dit zijn vriendschap met Emilie op scherp. En dat terwijl Nora net Amber heeft ontmoet. Drie jonge vrouwen en een man. Ze zijn vrienden, soms geliefden, vaak beiden.

Wat de film zo bijzonder maakt is dat het op oude wijze – een zwart-witfilm – een heel hedendaags verhaal vertelt. Het schetst een treffend beeld van hoe millennials in ons digitale tijdperk worstelen zowel met zichzelf als de wereld.

/

The Worst Person in the World – film – 8 juni

The Worst Person in the World is een komisch drama van regisseur Joachim Trier. In twaalf hoofdstukken wordt de kijker meegenomen in het onstuimige liefdesleven van de dertiger Julie (Renate Reinsve). Een van de beste films van 2021 die ook enkele Oscarnominaties in de wacht sleepte.

Julie wordt bijna dertig, maar kan geen genoegen nemen met haar leven. Wanneer ze dertig wordt, besluit Julie meer uit het leven te halen en zet ze een punt achter haar stabiele relatie met de 45-jarige succesvolle schrijver Aksel. Ze ontmoet de jongere en knappe Eivind, met wie ze zich in een nieuw avontuur stort.

Wat de film zo bijzonder maakt is dat het heel herkenbaar is. Iedereen heeft zijn eigen liefdesleven, met eigen ups en downs. Maar toch zijn er ook veel gemeenschappelijke dingen aan liefde en relaties die iedereen wel eens ervaart. Meer dan dat we soms beseffen en ter sprake durven brengen, en net dat geeft The Worst Person in the World zo mooi weer.

/

Un Monde – film – 22 juni

Un monde ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes. Sindsdien werd de film overladen met lovende reacties. Het was het ook de inzending voor de Oscars van ons land dit jaar.

Wanneer Nora naar het eerste leerjaar gaat, ziet ze dat haar grote broer Abel op de speelplaats wordt lastiggevallen. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt. Nora hoopt vooral nieuwe vrienden te maken, waardoor ze voor een verscheurende keuze staat. Een meeslepende duik in het niet zo onschuldige leven op school.

Wat de film zo bijzonder maakt is dat het verhaal volledig verteld wordt vanuit het perspectief van kinderen. Het zorgt voor een bijzonder mooi en meeslepende effect waarin getoond wordt dat kinderen net zoals volwassen moeten leren omgaan met allerlei angsten en noden.

/

Red Sandra – film – 27 juni

Red Sandra is een film gemaakt door het Belgisch regisseursduo Jan Verheyen en Lien Willaert. Het vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Massart, een verhaal dat 10 jaar geleden de media en de publieke opinie in België en ver daarbuiten beroerde.

William (Sven De Ridder) en Olga (Darya Gantura) krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje Sandra (6) lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. De wereld van het gezin stort in elkaar. De vader weigert de hoop op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie.

Wat de film zo bijzonder maakt is dat tranen moeilijk in te houden zijn tijdens het kijken van de film. Al zeker omdat je weet dat het leed op het scherm ooit iemands realiteit was.

/

Westworld seizoen 4 – serie – 27 juni

Na het voorgaande succes van de serie, komt Westworld met een vierde seizoen. En opnieuw mogen we ons verwachten tijdreizen, Tommy-geweren in gangsterstijl… Kortom de duistere odyssee over het lot van het leven op aarde wordt verdergezet.

Wat de serie zo bijzonder maakt is dat er – hoe onwerkelijk de serie soms ook lijkt – heel wat maatschappelijke en relevante thema’s aan bod komen die op een heel absurde manier bespreekbaar worden gemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=_-0MwZPWKD4

Lees ook: ‘Uncoupled’ is de nieuwe Netflix-serie van de bedenker van ‘Sex and the City’Zes nieuwe series, films en documentaires op Netflix in mei

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Films, Series, Streamz.