5 dingen die je nog niet wist over Siri
© Shutterstock

5 dingen die je nog niet wist over Siri

Door Stien Vanbaelen
Leestijd: 1 min

Wie de apparaten van Apple in huis haalt, krijgt er gratis en voor niets een nieuwe vriend(in) bij, Siri genaamd. Deze persoonlijke assistent antwoord op al jouw vragen en dat kan af en toe leiden tot komische situaties. Lees hier welke 5 vragen je zeker eens getest moet hebben.

De spraakassistent van Apple is een snelle en gemakkelijke manier om je dagelijkse gewoontes uit te voeren. Je bent maar één vraag verwijderd van het instellen van je wekker, gps of het openen van een app of het weerbericht. Dit is wat je moet doen: Houdt de homebutton ingedrukt en zeg ‘Hey Siri’ gevolgd door je vraag en je wordt meteen uit de nood geholpen!

Erg handig dus, die persoonlijke assistent! Maar vooral ook heel grappig als je de volgende vragen stelt:

“Siri, wil je met me trouwen?”

Iemand die altijd in de buurt is en het antwoord weet op al jouw vragen kom je zelden tegen. Niets houdt je dus nog tegen om een huwelijksaanzoek te doen! Een ja-woord kunnen we je helaas niet garanderen, maar grappig is het zeker en vast.

Siri

 

/

“Siri, vertel een grap”

1 April is nog ver weg maar dat betekent niet dat we nog geen leuke grapjes mogen uithalen. Geen inspiratie? Eén ding is zeker, je kan altijd rekenen op Siri’s gevoel voor humor

Siri

/

“Siri, gooi een dobbelsteen”

Niets zo vervelend als de dobbelsteen van je favoriete gezelschapsspel kwijt raken. Gelukkig heeft iedereen tegenwoordig een smartphone bij de hand en is Siri nooit ver weg en heb je die dobbelsteen dus niet meer nodig.

Siri

/

“Siri, beatbox/rap”

Wat jullie nog niet wisten is dat Siri over een aantal verborgen talenten bezit. Vraag haar om te beatboxen en laat je verrassen door een toffe performance. Als je dit al leuk vond moet je zeker ook eens luisteren naar haar rap. Plezier gegarandeerd!

Siri

/

“Siri, vertel een verhaal”

Siri transformeert in de perfecte nanny als je vraagt om een verhaal te vertellen. Het is niet enkel grappig, maar de kids zijn ook wel even zoet met de leuke verhaaltjes die Siri in petto heeft. Of niet…

Siri

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Apple, Siri, Spraakassistent.