5 onthullingen uit de CBS-documentaire ‘Oprah Winfrey in gesprek met Meghan en Harry’
© Getty Images

5 onthullingen uit de CBS-documentaire ‘Oprah Winfrey in gesprek met Meghan en Harry’

Leestijd: 2 min

Al langer is duidelijk dat Meghan Markle worstelde met haar leven als royal, maar hoe moeilijk die periode voor haar was, werd gisteren pas écht duidelijk. Meghan en haar man prins Harry besloten niet langer te zwijgen en deelden met Oprah Winfrey hoe de vork in de steel zit. Een aantal schokkende mededelingen uit het interview op een rijtje.

/

Meghan had suïcidale gedachten

De relatie van prins Harry en Meghan leek in eerste instantie sprookjesachtig, maar al snel werd Meghan het doelwit van de Britse tabloids. Het ging van kwaad tot erger en tijdens haar zwangerschap eisten de negatieve berichten in de media en het feit dat Meghan het huis niet kon verlaten hun tol. “Ik wilde gewoon niet meer leven”, onthulde Meghan over die periode. “Het was een heel duidelijke, echte en beangstigende constante gedachte.”

Lees ook: Zes uitzonderlijke vrouwen van bij ons vertellen hun uitzonderlijk emancipatieverhaal.

Meghan wilde hulp zoeken voor haar suïcidale gedachtes, maar dit werd weggewuifd toen ze daarom vroeg. Het ‘zou niet goed zijn voor het instituut’. Tegen Harrys advies in vergezelde Meghan haar man vervolgens naar een event in the Royal Albert Hall in 2018. Niet omdat ze graag meewilde, maar omdat ze bang was dat ze zichzelf wat aan zou doen als ze alleen thuis zou blijven.

Het koningshuis maakte zich zorgen om Archies huidskleur

Niet alleen het gepest van de Britse media eiste z’n tol, ook vragen van het koningshuis over Archies huidskleur waren kwetsend. Aan Oprah vertelde Meghan dat er gesprekken plaatsvonden waarin ‘zorgen over hoe donker zijn huid zou zijn als hij eenmaal geboren was’ werden geuit. Meghans man was aanwezig bij dat gesprek en verklaart dat hij zich erg ongemakkelijk voelde en geschokt was.

Lees ook: Vieren of protesteren? Elk land heeft zijn eigen traditie op Internationale Vrouwendag.

Daarnaast heeft de inmiddels eenjarige zoon van Meghan en Harry geen titel gekregen. Dit was een wens van de ouders, maar nu blijkt dat ze daarnaast niet eens een andere keus hadden. “Terwijl ik zwanger was, vertelden ze dat ze de regels wilden aanpassen”, herinnert Meghan zich. “Ze wilden niet dat mijn kind een prins of prinses zou worden.”

Meghan en Harry waren al eerder getrouwd

Veel zaken moesten gaan volgens de richtlijnen van het Britse koningshuis, zo ook de bruiloft van Meghan en Harry. Meghan omschreef haar trouwdag daarom als een ‘spektakel voor de wereld’. Sterker nog, de ex-royal onthult nu dat zij en Harry elkaar al eerder het jawoord gaven.

Een aantal dagen voor de formele bruiloft gingen Harry en Meghan al als man en vrouw door het leven. “Drie dagen voor de officiële bruiloft zijn we getrouwd. Niemand weet dat”, doet Meghan uit de doeken. “We belden de aartsbisschop van Canterbury en zeiden: ‘kijk, dit spektakel is voor de wereld, maar we willen een verbintenis tussen ons twee.” In de achtertuin werd het stel vervolgens getrouwd door aartsbisschop Justin Welby, zonder dat er gasten aanwezig waren.

Meghan en Harry in het interview met Oprah

Getty Images

Er waren spanningen tussen Kate en Meghan

De voorbereidingen voor ‘het spektakel’ liepen bovendien ook niet van het leien dakje. Zo schreven de tabloids dat er een pittig meningsverschil was ontstaan tussen Kate Middleton en Meghan over het jurkje dat Kate’s dochter Charlotte als bloemenmeisje zou dragen. Naar verluidt zou Meghan er toen voor hebben gezorgd dat Kate in tranen uitbarstte. Dit bleek echter niet het geval te zijn. Het was Kate die ervoor zorgde dat Meghan emotioneel werd. Uit respect voor de hertogin van Cambridge wilde Meghan er verder niet over uitweiden. Enkel dat Kate later haar excuses aanbood met een briefje en bloemen.

Dit artikel verscheen eerder op Marie Claire Nederland

Redactie Marie Claire De artikels van >