5 merken uit Oekraïne om te steunen
© Chereshnivska

5 merken uit Oekraïne om te steunen

Door Hannah Gellens
Leestijd: 1 min

Wat er op dit moment gebeurt in Oekraïne kijken we allemaal met grote lede ogen aan. Iedereen doet zijn best om zijn steentje bij te dragen: mensen zamelen massaal kledij en voedsel in, de ene fundraising na de andere ontstaat… Zo zijn er ook enkele designermerken uit Oekraïne die zelf een initiatief op poten hebben gezet. Ontdek hier van 5 merken wat zij doen en hoe jij hun kan steunen.

/

1. GUNIA project

GUNIA project verkoopt allerlei design hebbedingetjes met een bijzondere en traditionele twist. Ze verkopen nu vogelkaarsen, in blauw of geel, voor twee goede doelen: ‘Come back alive’, een stichting die het leger ondersteunt, en een asiel dat de dieren in oorlogsgebied helpt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GUNIA Project (@gunia_project)

/

2. Yuliya Magdych

Yuliya Magdych is een Oekraïense designer die bekend staat om haar luchtige jurken met fleurige prints. Om haar steentje bij te dragen doneert ze alle winst van haar kleren aan het Oekraïense leger.

/

3. DRESSX 

Met een van de grootste online kleerkasten ter wereld is DRESSX een voortrekker op vlak van digitale mode. Van oorbellen tot jurken… Bij DRESSX vind je in zijn gedigitaliseerde vorm. Hun initiatief om Oekraïne te steunen omvat een hele online collectie ‘Support Ukraine Collection’ in geel, blauw en wit – of de kleuren van de vlag.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DRESSX (@dressx)

/

Het merk Chereshnivska, dat resoluut gaat voor stijlvolle unisex mode, begeeft zich ondertussen al op de internationale markt. Maar het kwam oorspronkelijk tot stand door Oekraïense liefhebbers van de ambacht samen te brengen.

Alle opbrengsten worden tijdelijk gebruikt om voedsel en andere noodzakelijke dingen te voorzien voor hun werknemers in Lviv, Oekraïne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CHERESHNIVSKA (@chereshnivska)

/

5. Katimo

Met maar twee collecties per jaar, heeft kledingmerk Katimo oog voor detail. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld alleen maar materialen van de hoogste kwaliteit.

Vanaf 1 maart worden de opbrengsten van alle bestellingen gebruikt om het Oekraïense leger te ondersteunen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katimō (@katimo)

Lees ook: RE, Getuigenissen uit Oekraïne: “Elke knal in de verte voelt aan als een elektrische schok”

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Kledingmerken, Oekraïne.