De 5 gezelligste cafeetjes in Hasselt
© Unsplash Alisa Anton - Jason Briscoe

De 5 gezelligste cafeetjes in Hasselt

Door Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Van een dagje shoppen in de hoofdstad van Limburg met deze zomerse temperaturen krijg je dorst. Gelukkig zijn er in Hasselt tal van gezellige cafeetjes waar je kan genieten van lekkere cocktails, wijn of gewoon frisdrank. Wij lijsten de vijf leukste cafeetjes even voor je op.

Shanti Beans

Wanneer je Shanti Beans binnenwandelt voel je je meteen thuis. Het decor, de zeteltjes en vooral de werknemers zorgen voor een gezellige huiselijke sfeer. Het cafeetje heeft voor ieder wat wils: boeken voor de liefhebbers, spelletjes voor de kinderen en bovendien kan je er enorm lekkere koffie drinken.

Een bericht gedeeld door • B E A • (@bzoneb) op

Dorpsstraat 43, 3500 Hasselt

/

Westpunt

Buiten de kleine ring van Hasselt vind je Westpunt. Gelegen vlak aan het water, is het de perfecte setting voor een heerlijk terrasje. Het is er super gezellig en de heerlijke cocktails zijn perfect voor op warme zomerse dagen.

Hoogbrugkaai 91, 3500 Hasselt

/

De Egel

Voor bierliefhebbers is De Egel the place to be. Wanneer je binnenkomt via de kleine smalle buitengang lijkt het net of de tijd heeft stil gestaan in het café. Je ziet er gezellige tafeltjes in een houten decor, mensen van alle leeftijden en creatievelingen. Naast de gewoonlijke cider kan je ook genieten van een enorm aanbod Belgische biertjes.

Zuivelmarkt 64, 3500 Hasselt

/

King Kong

Wanneer je KingKongCoffee binnenwandelt voel je je meteen thuis. De muren zijn bedekt met prachtige grafische tekeningen, allemaal ontworpen door Gemma. Samen met Marc maakt ze de lekkerste koffie  van Hasselt. Heb je ook een klein hongertje? Geen probleem. Je vind er gebakjes om U tegen te zeggen. Aanrader: de wortelcake.

Een bericht gedeeld door KK (@karenbusse.x) op

Maastrichterstraat 58, 3500 Hasselt

/

Café Café

Café Café mag zeker niet op ons lijstje ontbreken. Ben je een muziekliefhebber? Aarzel dan zeker niet om iets te gaan drinken in het gezellige, eerder afgelegen, café. Elke week voorzien zij gratis optredens van, toch wel, bekende bands. Jasper Erkens, nieuwe lichting winnaar Portland en Dream Wife traden er al op.

Meldertstraat 40, 3500 Hasselt

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook: “Dit zijn de vijf zonnigste terrasjes in Brussel

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Café, Hasselt, Westpunt.