5 keer Belgisch op je bord
© Tarte à Moi

5 keer Belgisch op je bord

Leestijd: 1 min

Je houdt van Belgisch op je menu? Goed nieuws voor foodies: ons land is vijf ambachtelijke foodmerken rijker. Vijf keer Belgisch, vijf keer lekker.

Goesting in Gezondheid

Goesting-in-Gezonde-Granola-9

Voedingsexpert Lynn De Merlier bakte zelf granola die zo hard in de smaak viel bij haar omgeving dat ze besloot een merk met ambachtelijk gemaakte granola op te richten. Geen toegevoegde suikers, bewaarmiddelen en kleur- of smaakstoffen, wél een natuurlijke mix van granen, noten, zaden en pitten. Je kan kiezen uit de kant-en-klare versie met veenbessen of je koopt een doe-het-zelfpakket met chocolade om thuis zelf granola te bakken.

De kant-en-klare granola kost € 10,50 voor 500 gram, de granola om te bakken kost € 8,95 voor 500 gram, alles is te koop op de webshop.

Glaces Franklin 

unnamed
IJsjes hoeven niet altijd een caloriebom te zijn. Glaces Franklin maakt ambachtelijk roomijs zonder toegevoegde suikers. Kiezen kan uit de smaken pure chocolade, vanille, geroosterde koffie of aardbei.

Je betaalt € 6,40 voor 200 ml en € 2,10 voor 100 ml.

Tarte à moi

Schermafbeelding 2016-04-20 om 21.36.56

Patisserie in de supermarkt die eruit ziet alsof je ze zelf hebt gemaakt, het kan! De taarten, koekjes en cakes van Tarte à Moi worden in verschillende patisserieateliers in België gemaakt met zoveel mogelijk Belgische ingrediënten. Aardbeientaart is er dus enkel in het aardbeienseizoen. Appelcake wordt gemaakt in een Limburgs atelier naast de boomgaarden en de meringues worden in een gespecialiseerd atelier in Oostende geproduceerd. Oprichtster Nathalie Smets wil met het assortiment eenvoudige recepten en eerlijke ingrediënten aanbieden.

Tarte à moi is te koop bij Delhaize. Tussen € 1,89 en € 9,95. 

Tarteletto

Tarteletto

Dit taartenmerk belooft enkel met natuurlijke ingrediënten te werken voor zijn verse taarten. Het unieke aan Tarteletto? Het bedacht een speciale verpakkingstechniek waardoor je de taarten – van een chocoladetaart over een flantaart tot een heuse verjaardagstaart mét kaarsjes – lang (ongeopend) in de koelkast kan bewaren. (Tot twee weken na aankoop.)

Belfond

Belfond

Een goede saus begint met een goede fond, maar wie heeft er tijd (of zin) om die zelf te trekken? Belfond maakt fonds – van vis over kreeft tot rund – met de fijnste ingrediënten en zonder smaakversterkers. De ideale basis voor zelfgemaakte sauzen. Je kan de potjes als hobbykok kopen, maar er zijn ook grote verpakkingen voor professionele koks.

Vanaf € 4,95, te koop bij onder meer AD Delhaize. 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Belgisch, Eten, Food, Glaces Franklin, Goesting in Gezondheid, Granola, Roomijs, Taart, Tarte à Moi.