Ruiken naar Louboutin
©

Ruiken naar Louboutin

Leestijd: 1 min

Christian Louboutin verovert langzaam aan elk plekje van je lichaam: na je voeten, schouders, lippen en nagels wil hij zich nu ook op je polsen en in je hals en decolleté nestelen. De Fransman lanceert namelijk parfum. 

Je kon je nagels en lippen al even rood lakken als de iconische zolen van zijn schoenen en nu breidt de Franse schoenontwerper zijn beautywereld opnieuw uit. De man komt niet met één, maar meteen met drie eigen geuren: Bikini Questa Sera, Tornade Blonde en Trouble in Heaven. Die eerste geurt naar een heerlijke nacht vol jasmijn en tuberoos. Tornade Blonde zit vol rozen, cassis en viooltjes. En Trouble in Heaven is als een tweede huid met iris, patchoeli, tonkaboon en amber.

“Ik wilde de vrouw en haar verlangens vieren. Ik wilde dat deze geuren een deel van haar persoonlijkheid versterken, of misschien iets over haar onthullen dat niemand, misschien zelfs zij niet, ervoor wist, dat ze een geheim, een verhaal vertellen. Je kan het ontwikkelen van deze parfums vergelijken met het werk van een filmregisseur: sommigen willen het acteerproces controleren, anderen willen dan weer de kracht van het personage en de persoonlijkheid onthullen. Dat idee probeer ik ook op te roepen met schoenen en nu met de alchemie van geur. Ik wil vrouwen de middelen geven om zichzelf uit te drukken en zich goed te voelen in hun vrouwelijkheid.”

Net als zijn lipsticks en nagellakjes komen ook zijn geuren in een indrukwekkend artistiek flesje. Dat is het resultaat van zijn samenwerking met de Heatherwick Studio die ook instond voor The Hive, het Brits paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Shangaï en een hoekloze universiteit in Singapore. “Ik hou van de schoonheid en eenvoud van deze flacons,” vertelt Louboutin. “Ze lijken om een totem of een trofee, op een César of een Oscar. Ze hebben zo’n puur design dat er zo eenvoudig uitziet, maar die eenvoud is een indicatie van het harde werk en de tijd die in het design zijn gekropen.”

De ontwerper vond in model en actrice Elisa Sednaoui, het ideale gezicht van de geuren. Ze ontmoette Louboutin toen ze acht was en hij haar peter werd. Sindsdien hebben ze een hechte band.

 

 

€ 275 voor 80 ml, te koop in de Christian Louboutinboetiek en op de webshop

copyright: Christian Louboutin

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Beauty, Bikini Questa Sera, Christian louboutin, Designer, Parfum, Tornade Blonde, Trouble in Heaven.