De 3 originele lunchplekjes in Mechelen
© DE BORGHT & Stassart11

De 3 originele lunchplekjes in Mechelen

Door Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Mechelen is de ideale bestemming voor een dagje shoppen. Maar van al dat shoppen krijg je natuurlijk honger. Gelukkig zijn er in Mechelen genoeg plekjes waar je lekker kan eten. Wij geven jou onze favoriete 3 culinaire hotspots. Smakelijk!

De Borght x Stassart11

Op 17 mei lanceerden DE BORGHT en Stassart 11 hun nieuwe concept ‘De Namiddag van Stassart11’. Ze creëerden een unieke ‘High Tea’ variant waarbij het food sharing principe van de lunch doorgetrokken wordt naar de namiddag. Dit doen ze zodat je de hele dag, in het prachtige kader van DE BORGHT, lekker kan eten. Vanaf 14.30u serveert Stassart11 lekkere taarten en tartelettes gecombineerd met een echte Italiaanse koffie. Ben je niet zo voor zoet? Geen probleem. Je kan ook kiezen voor de Stassart11 Apero: huisgemaakte dips en crackers, een unieke Martha’s Pink porto of een exclusieve Fernando de Castilla Sherry. Voor ieder wat wils!

Mechelen

DE BORGHT & Stassart11

Goswin De Stassartstraat 11, 2800 Mechelen

/

Il Cardinale

In hartje Mechelen vind je Il Cardinale, het meest religieuze, maar ook lekkerste, hamburgerrestaurantje. De oprichters, twee grafische ontwerpers, kozen de naam dan ook niet zomaar. Wanneer je binnen wandelt in Il Cardinale zie je dat de muren vol Maria-beeldjes staan. Maar naast het interieur zijn ook hun hamburgers stuk voor stuk goddelijk. Je kan er hamburgers met de naam The Godfather en Holy Guacamole bestellen. De tijd dat we genoegen namen met een stuk vlees tussen twee broodjes, wat sla, tomaat en ketchup is al lang voorbij.

Mechelen

Instagram @il.cardinale

Wollenmarkt 22-24, 2800 Mechelen

/

Funky Jungle

Twee jaar geleden openden Marjan Keijzer en haar vriend Razvan Masuri Funky Jungle. Hier bewijzen ze dat gezond eten niet duur hoeft te zijn. Je vindt er geen haute cuisine, maar wel lekkere vegetarische snacks. Denk maar aan chili sin carne of een lekkere taco’s salade. Naast vegetarische gerechtjes zorgde het duo trouwens ook voor veganistische opties. Heb je toch vooral dorst na dat shoppen? Proef dan een van de kleurrijke, maar vooral, lekkere cocktails.

Onder-den-Toren 7, 2800 Mechelen

Vond je dit interessant? Lees dan ook: “3 adresjes voor een welverdiende theepauze in Brussel

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: De Borght, Eten, Mechelen.