Deze heerlijke aardbeienmuffins, tiramisu’s, kaastaarten en pralines bevatten afrodisiaca, zoals aardbeien en bosbessen, die nul SmartPoints tellen. Verder zijn de gerechten ook nog eens van een laag totaal aantal SmartPoints. Met deze Valentijnsdesserts ga je dus met een strak lijf én een gezonde seksdrive Valentijn tegemoet.
Plattekaastaart met bosbessen
Ingrediënten voor 8 porties:
4 eieren
70 g kristalsuiker
1 koffielepel vanille-extract
50 g bloem
300 g plattekaas, natuur (0% vet)
200 g light roomkaas
2 koffielepels citruszest
Naar smaak: Zoetstoffen
200 g bosbessen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een springvorm (Ø 20 cm) met bakpapier.
Klop 2 eieren en 50 gram suiker in ca. 5 minuten schuimig in een kom. Voeg ½ koffielepel vanillearoma toe.
Zeef het meel over het mengsel en roer er voorzichtig doorheen.
Verdeel het deeg gelijkmatig over de bakvorm. Bak deze 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.
Klop de roomkaas, plattekaas, citroenzeste, zoetstof, 2 eieren en ½ koffielepel vanillearoma schuimig. Verdeel de plattekaasvulling gelijkmatig over de afgekoelde biscuitbodem en bak 20-25 minuten in de oven.
Laat de taart afkoelen. Verwarm voor de topping de bosbessen met 1 eetlepel water en 20 g suiker in een pan op lage temperatuur.
Haal de plattekaastaart voorzichtig uit de springvorm en haal het bakpapier van de taart.
Verdeel de afgekoelde bosbessentopping over de taart en serveer.
Pralines met chocolade en kokos
Ingrediënten voor 20 pralines:
130 g taartbodem van biscuitdeeg
1 eetlepel chocoladesaus
100 g light roomkaas
1 eetlepel poedersuiker
2 koffielepels ongezoete cacaopoeder
2 eetlepels gedroogde geraspte kokosnoot
Bereiding:
Verkruimel de taartbodem van biscuitdeeg en voeg de chocoladesaus toe.
Kneed de kruimels met de roomkaas en poedersuiker en vorm er 20 balletjes van.
Verdeel de cacaopoeder en de geraspte kokos over twee platte borden.
Rol 10 balletjes door de cacao en de rest van de balletjes door de kokos.
Zet de pralines ca. 60 minuten in de koelkast.
Cheesecake in een pot
Ingrediënten voor 2 personen:
40 g boterkoek
2 snufjes kaneel
150 g magere plattekaas (natuur)
2 eetlepels magere yoghurt
2 koffielepels vanillesuiker
200 g rood diepvriesfruit naar keuze
2 koffielepels light confituur of gelei
Bereiding:
Verkruimel het koekje, meng met de kaneel en doe in een pot.
Roer de plattekaas met de yoghurt en de vanillesuiker romig en schep op de koekkruimels.
Meng het fruit met de confituur en verdeel over het plattekaasmengsel.
Chocolade- en sinaasappeltiramisu
Ingrediënten voor 4 porties:
100 ml koude koffie
20 ml sinaasappellikeur 15%-25%
200 g light roomkaas
200 g magere yoghurt
1 koffielepel sinaasappelrasp
2 snufjes ongezoete cacaopoeder
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel witte suiker
12 lepelkoekjes/lange vingers
Bereiding:
Meng de koffie met de sinaasappellikeur.
Klop de roomkaas met de yoghurt, de sinaasappelrasp, 1 koffielepel cacaopoeder, de vanillesuiker en de suiker schuimig.
Doop de lange vingers in het koffiemengsel. Leg de helft van de lange vingers op de bodem van 4 dessertschaaltjes.
Bedek met de helft van het roomkaasmengsel en herhaal met de rest van de ingrediënten.
Bestuif voor het serveren met de resterende koffielepel cacaopoeder en bestrooi met 1 koffielepel sinaasappelrasp.
Bevroren aardbeienmuffins
Ingrediënten voor 6 muffins:
250 g aardbeien (vers of diepvries)
2 koffielepels citroensap
50 g poedersuiker
1 koffielepel fijngehakte munt
1 blaadje gelatine
100 g light slagroom
150 g vanille yoghurtijs
15 g melkchocoladevlokken
Bereiding:
Was de aardbeien, dep ze droog en pureer met het citroensap en de poedersuiker. Verfijn de aardbeienpuree met munt.
Laat de gelatine zoals aangegeven op de verpakking in water weken, knijp uit en laat oplossen. Meng beetje bij beetje door de aardbeienpuree.
Klop de slagroom stijf en schep door het aardbeienmengsel. Verdeel over een muffinvorm en zet ca. 4 uur in de diepvries.
Laat de muffins ca. 30 minuten licht ontdooien. Haal uit de vorm en stort op dessertbordjes.
Laat het vanille-ijs licht ontdooien en roer tot een romig mengsel. Doe in een spuitzak en versier de cupcakes met een toefje ijs.
Bestrooi met chocoladevlokken, garneer eventueel met munt en aardbeien en serveer.