Clean beauty is de nieuwe hot topic, maar wat is dat eigenlijk?
© Unsplash

Clean beauty is de nieuwe hot topic, maar wat is dat eigenlijk?

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

De laatste trend in beautyland is niet een bepaalde kleur lippenstift of een nieuw kapsel. Het is clean beauty. Maar wat is dat nu eigenlijk? Wij zochten het voor je uit.

Er bestaat geen universele definitie voor de nieuwe trend. Clean beauty is voornamelijk ontstaan in Amerika als reactie op de slecht gereguleerde beauty industrie. Vandaag de dag mogen er nog te veel ingrediënten worden toegevoegd die schadelijk zijn voor de huid. Zo werd er al eens antivries ontdekt in skin care producten, wie wil dat nu?

Lees ook: Getest: de populairste gezichtsbehandeling van het moment, de HydraFacial.

/

Wat is dat, clean beauty?

In het kort staat de term voor producten die zorgvuldig en bewust worden geproduceerd. Dit wil zeggen dat deze producten onder andere geen siliconen, parabenen, sulfaten en minerale oliën bevatten. Opgepast, clean beauty is geen synoniem voor natuurlijk, veganistisch of vrij van synthetische ingrediënten. Want ook synthetische ingrediënten kunnen duurzaam en onschadelijk zijn. Net zoals natuurlijke producten onduurzaam en schadelijk kunnen zijn.

Lees ook: Crush of the day: Udäv Krit, vegan nieuwkomer in beautyland.

Clean Beauty

Unsplash

/

Hoe weten we welke producten clean zijn?

Zo’n ingrediëntenlijst van schoonheidsproducten kan intimiderend zijn. Om je te helpen, bestaan er tegenwoordig enkele apps die jou vertellen hoe clean een product is. Yuka en Clean Beauty zijn hier twee voorbeelden van en werken heel eenvoudig. Scan het product en de app vertelt jou on the spot hoe clean en zachtaardig het is voor je huid.

Daarnaast werken cosmeticawinkels zoals Sephora en Douglas steeds meer met een clean beauty label. Op die manier is het voor jou als consument makkelijk om een clean product te herkennen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sephora (@sephora) op

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beauty apps, Clean Beauty, Cruelty free.