De laatste week van de VeggieChallenge wordt ingezet. Deze keer inspireert Garden Gourmet je met een aantal (Belgische) klassiekers in een vegetarisch jasje. 

VEGAN STOOFVLEES

Shutterstock

Ingrediënten:

  • 2 pakken Garden Gourmet filetstukjes
  • 2 flesjes bruin bier
  • 2 witte uien
  • 1 snee bruin brood
  • 2 el mosterd
  • 1 blaadje laurier
  • 1 sneetje peperkoek
  • 1 el Luikse stroop
  • 1 el (plantaardige) boter
  • 2 el bloem
  • Peper en zout
  • Frietjes

Bereiding:

  • Verhit wat boter in een grote pan en bak de filetstukjes langs beide kanten goudbruin. Leg apart in een kom.
  • Verhit in diezelfde pan wat boter en bak de ui goudbruin. Voeg na vijf minuten de laurier en filetstukjes toe aan de ui.
  • Voeg wat bloem toe en bak nog enkele minuten terwijl je af en toe roert.
  • Voeg vervolgens het bier, de peperkoek en Luikse stroop toe.
  • Smeer tot slot de mosterd op het brood en voeg toe. Laat de stoverij 45 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.
  • Serveer met huisgemaakte frietjes. Smakelijk!

VEGGIE SPAGHETTI BOLOGNAISE

Shutterstock

Ingrediënten:

  • 2 pakken Garden Gourmet Sensational gehakt
  • 2 grote wortelen
  • 1 stuk bleekselderij
  • 200 g champignons
  • 800 g tomatenblokjes
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl gistextract
  • Snuifje nootmuskaat
  • 2 el olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • 50 g geraspte (plantaardige) Italiaanse kaas
  • 25 g verse basilicumblaadjes

Bereiding:

  • Hak de wortelen, ui, knoflook en bleekselderij fijn. Snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit de olie en bak de ui, wortel, bleekselderij, knoflook en champignons in 5-10 minuten gaar. Voeg de overige ingrediënten toe, behalve het Sensational gehakt en kook 15 tot 20 minuten tot de saus is ingedikt.
  • Doe de pasta in een grote pan met kokend water en kook volgens de instructies op de verpakking. Giet af maar bewaar 3-4 eetlepels van het kookwater.
  • Roer ondertussen het Sensational gehakt door de tomatensaus en verwarm het geheel 3-4 minuten, voeg eventueel een beetje kookwater van de pasta toe.
  • Serveer de veggie spaghetti bolognese gegarneerd met de kaas en basilicum.

Lees ook: Deze 5 alternatieven voor koffie geven evenveel energie

KLASSIEKE BURGER

Shutterstock

Ingrediënten:

  • 1 pak Garden Gourmet burger deluxe mini
  • 4 mini broodjes
  • 4 sneetjes smeltkaas
  • 8 slierten augurk
  • 4 kerstomaten
  • Enkele blaadjes sla
  • Ketchup & mosterd

Bereiding:

  • Bak de mini burgers deluxe in een pan gedurende 5 minuten.
  • Snijd de mini broodjes open en bak beide helften in de pan krokant.
  • Leg op iedere onderkant een sneetje smeltkaas. Werk vervolgens af met enkele blaadjes sla, een mini burger deluxe, schijfjes tomaat en ketchup en/of mosterd. Plaats de bovenkant van het broodje op de burger.
  • Neem een satéprikker en plooi per broodje twee slierten augurk over de satéprikker. Serveer direct.

Lees ook: Shopping: met deze sport-items blijf je wel gemotiveerd