3 x veggie: deze klassiekers scoren bij iedereen
© Shutterstock

3 x veggie: deze klassiekers scoren bij iedereen

Leestijd: 1 min

De laatste week van de VeggieChallenge wordt ingezet. Deze keer inspireert Garden Gourmet je met een aantal (Belgische) klassiekers in een vegetarisch jasje. 

/

VEGAN STOOFVLEES

Shutterstock

Ingrediënten:

  • 2 pakken Garden Gourmet filetstukjes
  • 2 flesjes bruin bier
  • 2 witte uien
  • 1 snee bruin brood
  • 2 el mosterd
  • 1 blaadje laurier
  • 1 sneetje peperkoek
  • 1 el Luikse stroop
  • 1 el (plantaardige) boter
  • 2 el bloem
  • Peper en zout
  • Frietjes

Bereiding:

  • Verhit wat boter in een grote pan en bak de filetstukjes langs beide kanten goudbruin. Leg apart in een kom.
  • Verhit in diezelfde pan wat boter en bak de ui goudbruin. Voeg na vijf minuten de laurier en filetstukjes toe aan de ui.
  • Voeg wat bloem toe en bak nog enkele minuten terwijl je af en toe roert.
  • Voeg vervolgens het bier, de peperkoek en Luikse stroop toe.
  • Smeer tot slot de mosterd op het brood en voeg toe. Laat de stoverij 45 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.
  • Serveer met huisgemaakte frietjes. Smakelijk!
/

VEGGIE SPAGHETTI BOLOGNAISE

Shutterstock

Ingrediënten:

  • 2 pakken Garden Gourmet Sensational gehakt
  • 2 grote wortelen
  • 1 stuk bleekselderij
  • 200 g champignons
  • 800 g tomatenblokjes
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl gistextract
  • Snuifje nootmuskaat
  • 2 el olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • 50 g geraspte (plantaardige) Italiaanse kaas
  • 25 g verse basilicumblaadjes

Bereiding:

  • Hak de wortelen, ui, knoflook en bleekselderij fijn. Snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit de olie en bak de ui, wortel, bleekselderij, knoflook en champignons in 5-10 minuten gaar. Voeg de overige ingrediënten toe, behalve het Sensational gehakt en kook 15 tot 20 minuten tot de saus is ingedikt.
  • Doe de pasta in een grote pan met kokend water en kook volgens de instructies op de verpakking. Giet af maar bewaar 3-4 eetlepels van het kookwater.
  • Roer ondertussen het Sensational gehakt door de tomatensaus en verwarm het geheel 3-4 minuten, voeg eventueel een beetje kookwater van de pasta toe.
  • Serveer de veggie spaghetti bolognese gegarneerd met de kaas en basilicum.
/

Lees ook: Deze 5 alternatieven voor koffie geven evenveel energie

KLASSIEKE BURGER

Shutterstock

Ingrediënten:

  • 1 pak Garden Gourmet burger deluxe mini
  • 4 mini broodjes
  • 4 sneetjes smeltkaas
  • 8 slierten augurk
  • 4 kerstomaten
  • Enkele blaadjes sla
  • Ketchup & mosterd

Bereiding:

  • Bak de mini burgers deluxe in een pan gedurende 5 minuten.
  • Snijd de mini broodjes open en bak beide helften in de pan krokant.
  • Leg op iedere onderkant een sneetje smeltkaas. Werk vervolgens af met enkele blaadjes sla, een mini burger deluxe, schijfjes tomaat en ketchup en/of mosterd. Plaats de bovenkant van het broodje op de burger.
  • Neem een satéprikker en plooi per broodje twee slierten augurk over de satéprikker. Serveer direct.

Lees ook: Shopping: met deze sport-items blijf je wel gemotiveerd

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Food.