3 sprankelende cocktails om mee uit te pakken
© unsplash

3 sprankelende cocktails om mee uit te pakken

Leestijd: 1 min

Nu de adventkalenders geleegd zijn, is het tijd om onze mooiste glazen te vullen met feestelijke cocktails. Beperken jouw bartending skills zich tot een simpele G&T? Geen zorgen, met deze drie simpele, maar o zo smakelijke cocktailrecepten van mixoloog Tim Devriendt van Missy Sippy, laat je gasten raden waar je die professionele bartender verborgen houdt.

/

Vlak voor we aftellen naar een nieuw jaar, schijnen we ons licht op Tim Devriendt, een award winning mixologist en de ster achter de bar bij de Gentse bluesbar Missy Sippy. Zijn met prijzen bekroonde vaardigheden in de cocktailkunst zijn nu precíes wat we nodig hebben voor die laatste, spectaculaire touch aan onze feesttafel. Ready? Set – cheers!

Lees ook: De ultieme make-uptips voor een eindejaarslook

Onze favoriete feestelijke cocktails:

/

1. Classic Champagne Cocktail:

Ingrediënten:
1 suikerklontje
3 dash angostura bitter
3 cl cognac
Champagne

Bereiding:
Combineer alle ingrediënten in een fluteglas en garneer met een schijfje sinaasappel. Deze cocktail transformeert een glas champagne in een luxueuze traktatie, perfect om elk feest stijlvol te starten.

/

2. Negroni Sbagliato:

Ingrediënten:
3 cl Campari
3 cl rode vermout
Schuimwijn

Bereiding:
Meng de Campari en vermout over ijs in een longdrinkglas, vul aan met schuimwijn en werk af met een stuk rode pompelmoes. De ideale bitterzoete aperitief voor een frisse start.

/

3. Royal Fizz

Ingrediënten:
5 cl Cointreau
2 cl citroensap
MVSA Exclusivo Barrel Aged

Bereiding:
Deze MVSA Exclusivo heeft een heuse reis afgelegd: 3 maanden gerijpt op Franse eikenhouten vaten en 9 maanden gisting in de fles. We kunnen dus zeggen dat deze cava al geweldig feestelijk smaakt zónder toevoegingen. Om de cocktailliefhebbers in de watten te leggen, voegen we wat Cointreau en citroensap toe. Doe alle ingrediënten in een longdrinkglas over ijs en garneer met een sinaasappelschijfje en een takje rozemarijn. Een vloeibare delicatesse met een verfrissende finishing touch.

/

Last minute tips:

Gebruik verse ingrediënten, zoals vers citroensap. Gebruik genoeg – maar kwalitatief – ijs; hoe meer ijs, hoe langer je cocktail fris blijft. Een jigger en een eenvoudige mengstaaf, zoals chopsticks, volstaan. Het belangrijkste is persoonlijke smaak. Experimenteer en ontdek je favoriete mix.

Missy Sippy is niet enkel bekend om zijn unieke cocktails, maar vooral ook om zijn levendige muziekscene. In het historische hart van Gent schuilt een rechtstreekse verbinding met het Amerikaanse Mississippi: het heimat van blues, jazz, swing en rootsmuziek. Verwacht je aan heerlijke homemade bar bites, de lekkerste drinks en muziek waarbij je onmogelijk kan stilzitten.

Adres: Klein Turkije 16, 9000 Gent. 

Lees ook: Zeven tips om je goede voornemens waar te maken

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Cocktails.