Collins met een twist
Het ginmerk The Botanist houdt van cocktails met bloemen en planten die je in de vrije natuur vindt. Deze klassieke gincocktail krijgt een moderne twist dankzij siroop van schijfkamille, ook wel bekend als Matricaria matricarioides. Dat plantje met fruitige bloemetjes bloeit van juni tot de herfst. De bloemetjes zijn niet alleen lekker in thee, maar ook prima geschikt om een siroop van te maken die je in cocktails kan gebruiken. Zoals in deze variatie op de Tom Collins.
Ingrediënten
50 ml The Botanist (of een andere gin)
25 ml citroensap
15 ml schijfkamillesiroop
spuitwater
Zo doe je het
Giet de gin, het citroensap en de schijfkamillesiroop in een groot mengglas. Voeg grote ijsblokken toe en roer goed. Giet in een hoog longdrinkglas en voeg wat spuitwater toe. Werk af met een topje schijfkamille en een fijne stengel roomse kervel.
Voor de schijfkamillesiroop. Giet gelijke hoeveelheden suiker en water in een kookpot. Laat de schijfkamille daarin ongeveer een uur op een matig vuurtje trekken tot de siroop de gewenste consistentie heeft. Giet door een zeef en bewaar in de ijskast.
Zu Ginger Tea
Met deze wodkacocktail warm je ongetwijfeld de koudere dagen op.
Ingrediënten
50 ml Zubrowka (of andere wodka)
15 ml gemberlikeur
15 ml vlierbloesemlikeur
60 ml gekoelde groene thee
Zo doe je het
Meng alle ingrediënten in een shaker en schenk uit in een glazen theekopje. Garneer met citroenschil.