10 vragen na middernacht aan Ella Leyers
© Instagram Ella Leyers

10 vragen na middernacht aan Ella Leyers

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 2 min

Voor onze nieuwe rubriek gingen wij een avond op café met Ella Leyers. De setting: het Antwerpse Mechelseplein, al jaren de uitvalsbasis voor de nachtelijke uitspattingen van de halve Belgische film - en theaterwereld. Ella ken je natuurlijk van haar rollen in ‘Professor T.’ en het ludieke VTM-sketchprogramma ‘Tegen de Sterren op’. We zetten ons in de veranda van ‘In den boer van Tienen’.

Dit interview verscheen in het oktobernummer van Marie Claire België. 

/

—Ben je een nachtraaf?

“Ik ga nooit vroeg slapen. Bij ons thuis ging vroeger niemand voor middernacht naar bed. Ik sta overigens ook niet graag vroeg op. Dat is vreselijk voor een actrice, want je moet zo goed als elke draaidag om zes uur opstaan.”

—Wanneer je ‘s nachts buiten bent, waar vinden we jou dan?

“Hier, in de cafés op het Mechelseplein. Ze zijn zeer populair bij de jeugd, ik weet niet of ik daar nog bij hoor, maar in mijn hoofd doe ik dat wel (lacht).

Ik dans graag, maar ik ben toch in de eerste plaats een cafémens. Rond twee uur verandert hier de sfeer. Dansen we op café, dat is mijn vibe.”

—Hoe ruikt de nacht?

“Doorgaans naar het weer buiten. Dat merk ik overdag nooit op. Wanneer het geregend heeft, ruik je dat ‘s nachts, overdag niet.”

Lees ook: Jan Leyers maakt comebacktournee door Vlaamse theaterzalen. 

/

—Kom je ‘s nachts tot rust? Geen telefoon, e-mails of post…

“Niet meer dan overdag. Ik ben altijd selectief en voel nooit de drang om ergens onmiddellijk op te antwoorden. Mensen verwachten te snel dat je hun meteen antwoordt. Wanneer je instant iets wilt weten, bel dan.”

—Wat ligt er op jouw nachtkastje?

“De boeken waarvan ik zou willen dat ik ze lees, al zal dat waarschijnlijk niet snel gebeuren. Het zijn boeken van mensen die ik ken of enkele Russische klas- siekers. Ook staat er standaard een glas water, maar daar drink ik nooit van.”

—Wanneer ben je voor het laatst vroeg gaan slapen?

“Voor mij betekent vroeg in mijn bed rond 22u. Ik ben iemand die zich niet kan herinneren wat ik gisteren heb gegeten, dus geen idee.”

/

—Wat is jouw horoscoop en geloof je in astrologie?

“Mijn sterrenbeeld is maagd. Mijn opa was astroloog, dus wij zijn opgegroeid met termen als Mercurius in retrograde. Ik ken de basics.”

—Ben je ‘s nachts meestal alleen?

“Tegenwoordig wel, want ik ben vrijgezel. Alleen heeft hier de betekenis van: ik lig alleen in mijn bed. Want ik beland ook vaak bij mijn ouders thuis of bij een zus om te gaan logeren. Ik slaap niet per se elke avond in mijn eigen bed.”

—Zijn er dingen die je haat aan de nacht?

“Dat het ooit terug licht wordt. Dat mensen dan vaak lastiger of loslippiger worden. Dat mensen denken dat ze je een compliment geven, maar een belediging gewoon beter hebben verpakt.”

—Heb jij een vast moment waarvan je weet: nu is het genoeg geweest. Nu ga ik naar huis…

“Ik heb het vaak moeilijk met weten wanneer ik naar huis moet. Er is een magisch moment, meestal rond 2.30 uur, waarop al je vrienden er zijn, het plezant is en iedereen danst… Dan wil je dat het blijft duren. Daarna neemt het enthousiasme vaak af. Het is niet dat de gesprekken beter gaan worden maar toch blijf je, want misschien wordt het nog leuker. Ik ben wel een plakker.”

In den Boer van Tienen, Mechelseplein 6, 2000 Antwerpen.

Meer adresjes in Antwerpen? Lees ook: Dit zijn de 10 meest Instagrammable hotspots in de Koekenstad. 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Bv, Ella leyers, Interview.