All the single ladies: zondag 11 november is het Singles’ Day
© Shutterstock

All the single ladies: zondag 11 november is het Singles’ Day

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Als je single intikt op google, krijg je meer dan 3 miljard resultaten. We weten natuurlijk al lang, mede dankzij het internet, dat het anno 2018 helemaal oké is om single te zijn. Volgens verschillende artikelen kan je als single je haar op je benen laten groeien, zoveel alcohol drinken als je maar wil en een romantische filmmarathon houden... Dingen die je uiteraard ook kan doen als je een relatie hebt.

Maar wist je al dat er nu ook een heuse feestdag voor singles bestaat?

Er waren eens vier singles

Deze zondag, 11 november, is het Singles’ Day. Naast Sint-Maarten en wapenstilstand staat deze dag vanaf nu in het teken van alle single ladies. Dit concept kende afgelopen jaar een enorme groei in Nederland, maar is nieuw voor België. De feestdag waait over vanuit Azië, waar vier Chinese studenten in de jaren ’90 vierden dat ze single waren op 11/11 (vanwege de vier enen). Ze organiseerden een groot feest op de campus en niet veel later vierde heel China mee.

Singles’ Day: de nieuwe Black Friday

Singles’ Day staat dus in het teken van jezelf vieren én verwennen. Ook niet-singles kunnen meegenieten van deze dag, want veel winkels bieden kortingen aan om je extra in de watten te leggen. De dag is dus vergelijkbaar met Black Friday, die later deze maand volgt, op vrijdag 23 november.

Op bol.com bijvoorbeeld kan je duizenden verwenartikelen scoren aan verminderde prijzen. Vanaf vandaag beginnen ze zelfs al met ‘afteldagen’, waarop er elke dag één artikel in de aanbieding staat in aanloop naar 11 november. Je kan jezelf ook in de bloemetjes zetten met een nieuw lingeriesetje van Hunkemöller. Verder doen ook AliExpress, Mediamarkt en Nike mee aan Singles’ Day.

We selecteerden alvast de leukste cadeautjes die je zondag kan kopen:

Lees ook: De zes ultieme reizen voor singles, Ben jij vrijgezel? Dan heb je heel waarschijnlijk een koosnaampje voor je auto en LONGREAD: Was oma beter in bed dan wij?

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Feestdag, Single, Singles' day, Vrijgezel.