1. Mayonaise zonder eieren van Hellmann’s
Het Amerikaanse mayonaisemerk Hellmann’s heeft nu ook een Vegan Carefully Crafted Dressing. Vegan, en dus zonder eieren. Eieren zijn één van de belangrijkste ingrediënten om een goede mayonaise te maken, én toch slaagde Hellman’s erin een vegan mayo te maken die even lekker smaakt als het origineel. Bovendien is deze mayo ook cholesterolarm en gemaakt met GMO-vrije ingrediënten. Heerlijk op een zelfgemaakte smos of bij je favoriete slaatje!
2. De frambozen-chiajam van plantbased.be
Op plantbased.be vind je heel wat tips om veganistisch te leven en klassieke gerechten om te toveren tot plantaardige lekkernijen. Onze favoriet voor de zomer? Een confituur van frambozen en chiazaad die je op vijf minuten kan klaarmaken. Het recept vind je hier.
3. Vegan margarine van Becel met avocado-olie
Becel lanceerde onlangs een margarine met de lekkere smaak van avocado en een vleugje limoen. Heerlijk op een toast met schijfjes komkommer bijvoorbeeld. De nieuwe Becel is 100% plantaardig. De margarine is gemaakt met zonnebloemolie, koolzaadolie en lijnzaadolie, gemengd met avocado-olie en limoenolie. Ook lekker op een toast met gerookte zalm, een gekookt ei en tuinkers of op roggebroodjes.
4. Tapenade van cashewnoten en kurkuma
Deze tapenade is heel gemakkelijk om te maken en is een heerlijk zomers tussendoortje. Laat een handvol cashewnoten twee uur weken in water. Meng de geweekte noten met knoflook en zout in de keukenmachine. Giet dit mengsel vervolgens in een kom en voeg handmatig mosterd (1 koffielepel), appelazijn (1 koffielepel) en kurkuma (1 koffielepel) toe. De cashewtapenade smaakt heerlijk bij een salade of op een knapperige cracker. Wie houdt van pikant, kan naar wens afwerken met chilipepers.
5. Noedels met groenten en biobouillon van Knorr
Dit gemakkelijk gerechtje is niet veganistisch noch vegetarisch, maar wel lekker bio! Ideaal voor al wie van knapperige groenten houdt. Kook 400 gram noedels in je eigen noedelsoepje op basis van 4 bio kippenbouillonblokjes van Knorr. Wanneer de noedels klaar zijn (na een viertal minuten), giet je ze af maar bewaar je de bouillon.
Spoel vervolgens de noedels onder koud water. Snij de paksoi (150 gram), de shiitake (150 gram) en de 4 lente-uitjes in kleine stukjes. Meng 2 soeplepels sesamolie, 1 soeplepel sojasaus, 1 soeplepel vissaus en een beetje van de biobouillon in een kom. Verhit 3 soeplepels vloeibare margarine in een wok en bak de groenten op een hoog vuur. Voeg daarna de noedels een 150 gram jonge spinazie toe. Blijf verhitten op een hoog vuur en roer regelmatig om. Voeg naar wens extra biobouillon toe. Eet smakelijk!