Zo krijg je je huid opnieuw stevig en stralend
© Pers

Zo krijg je je huid opnieuw stevig en stralend

Door Kim De Craene
Leestijd: 3 min

Technieken, kleuren en texturen: drie make-upexperts delen hun tips om de huid te verstevigen en de teint weer stralend te maken.

/

“Naarmate we ouder worden, wordt de huid vaak droger en gevoeliger, en de teint een beetje dof en minder egaal”, zegt Patrick Lorentz, global pro make-up artist Estée Lauder. “Om een gelijkmatige teint te verkrijgen, gebruik je lichte, satijnachtige serumtexturen boordevol voedende en en jukbeenderen zijn voldoende. Om donkere kringen en een vermoeide blik te verbergen, breng je met je vinger- toppen een concealer aan, gemengd met een toefje oogcrème.

Besteed indien nodig extra aandacht aan de binnenste ooghoeken – die altijd een tikje blauw zijn – en de buitenste ooghoeken, die vlekjes of irritaties kunnen vertonen. Oneffenheden vervaag je door een dun laagje con- cealer aan te brengen vóór je foundation. Een perzik- of zalmkleurige concealer neutraliseert blauwe of paarse tinten, breng hem aan voor je je normale concealer smeert. Voor wat extra glans gaat er niets boven een vleugje highlighter, in een crème- of geltextuur, op het bolle gedeelte van de wangen.

/

Maak je eigen blush

“Creëer je eigen ‘eau de blush’, een luchtige, vloeibare blush. Breng een kleine hoeveelheid van je favoriete serum aan op de bovenkant van je hand. Gebruik vervolgens een grote kwast om het serum gelijkmatig te verdelen over je jukbeen- deren. Breng vervolgens een poederblush aan: door op de hoogste delen van je jukbeenderen te focussen, geef je extra dimensie aan je gezicht. Roze brengt een doffe teint tot leven, abrikoos- of perziktinten frissen een bleke of roze huid op. Een ‘eau de blush’ geeft je een subtiele, natuurlijke en gezonde uitstraling.

/

Zorg voor een ontspannen blik

“Gedefinieerde wenkbrauwen liften je ogen. Breng je wenkbrauwen in model: borstel ze eerst omhoog en kam opstaande puntjes vervolgens plat. Als het nodig is, accen- tueer ze dan subtiel met een potlood in een tint die over- eenkomt met je haarkleur of iets lichter. Met een lichte oogschaduw onder je wenkbrauwbot accentueer je de ogen. Een eyeliner geeft een te harde uitstraling, op de plooitjes van het ooglid gebruik je beter een zacht potlood. Trek een lijntje langs de bovenste wimperlijn en vervaag het aan de buitenkant zachtjes met een borsteltje. Geef je wimpers een flinke dosis volume met zwarte of donker- bruine mascara.”

/

Vul je glimlach op

“Om het dunner worden van de lippen te verminderen en het uitlopen van lippenstift te voorkomen, meng je een beetje concealer met een hydraterend serum op je hand. Met dit mengsel verzacht je fijne lijntjes rond de mond. Kies daarna voor een hybride lippenstift die kleurt en verzorging biedt. Roze, beige en klassiek rood passen bij de meeste huidskleu- ren, donkere tinten kunnen de glimlach wat harder en smal- ler laten lijken. Gebruik een bijpassend potlood om de lippen opnieuw vorm te geven en de kleur vast te houden. Zo blijft je mond perfect, zelfs na een drankje of een kus.”

/

Speel vals met sproetjes

“Dankzij TikTok zijn valse sproetjes helemaal terug”, zegt make-up artist Carole Colombani. “Sproeten geven een natuurlijke, levendige uitstraling en zijn verrassend flatterend. Plaats enkele stipjes op de appeltjes van je wangen en boven op je neus. Gebruik een lichtbruine vloeibare eyeliner die je vervolgens met je vingertoppen ver- vaagt, of een oogpotlood of wenkbrauwpotlood in een taupe- of koelbruine tint. Varieer in grootte en intensiteit om een natuurlijk effect te verkrijgen. Dep zacht met je vinger over de stipjes om ze subtiel te vervagen.”

/

Ga voor kleur

“Breng een royale laag matte oogschaduw in één kleur aan over de oogleden. Kleuren zoals blauw, violet, kaki, goud en koper passen bij vrijwel iedereen. Bij koele huidtinten kunnen geel, oranje of anijsgroen de look iets verzwaren. Gemengde en donkerdere huidtinten kunnen vrijwel elke kleur dragen, behalve zachtroze of beige, omdat deze tinten de neiging hebben om wat grijs over te komen.”

/

Benadruk je sterke punten

“Let op de behoeften van je huid en denk op lange termijn, zegt visagiste Ines Borgonjon. “Een goede huidverzorgingsroutine vormt de basis. Probeer verschillende producten uit en neem de tijd om te ontdekken wat het beste bij jouw huid past. Eens je skincare op punt staat, kan je beginnen experimenteren en vooral spelen met make-up. Vrouwen concentreren zich vaak op hun tekortkomingen, maar we moeten naar onze sterke punten kijken. Gebruik make-up niet om ‘foutjes’ te verbergen, maar net om je troeven te bena- drukken. Richt je aandacht niet op de donkere kringen onder je ogen of een vlekje onder je neus, maar focus op bijvoorbeeld je prachtige jukbeenderen en de unieke kleur van je ogen. Aanvaard de complimenten die je krijgt en laat ze tot hun recht komen in je uitstraling. Mijn belangrijkste tip: vloeibare texturen zijn vaak beter voor een rijpere huid dan poeders. Zware en matte texturen kunnen de huid dof doen lijken of zich ophopen in fijne lijntjes. Je kan losse poeders gebruiken, maar breng ze subtiel aan als finishing touch voor je look.”

Lees ook: Deze manicuretrend komt precies op tijd voor de lente

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Skincare.