Zo krijg je extra glanzend haar à la Kate Middleton
©

Zo krijg je extra glanzend haar à la Kate Middleton

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Bruin haar saai en onopvallend? Kate Middleton bewijst het tegendeel. Enkele handige tips om bruine lokken stralend en gezond te houden.

/

Kate Middleton werd de voorbije dagen tijdens verschillende uitjes in Londen gespot met een meer winterse versie van haar klassieke look. Opvallend was de rijke, donkere chocoladebruine haarkleur. Haar kenmerkende lange lokken werden ook een beetje anders gestyled dan gewoonlijk: ze droeg het haar glamoureus los, met een speelse pony.

Ook Selena Gomez, Amal Clooney, Kendall Jenner, Hailey Bieber, Salma Hayek en Demi Moore verschenen onlangs op de rode loper met weelderige donkere lokken.

“Bruin zit in de lift omdat klanten hechten meer waarde aan de kwaliteit van hun haar,” zegt kapper en Redken-kleurspecialist Martijn Vanzieleghem. “Het constant bleken of ontkleuren van haar is niet gezond. Vooral wanneer het haar mooi glanst, straalt bruin klasse uit.”

Vanzieleghem waarschuwt: bruin haar past niet bij iedereen. “Het hangt af van de ondertoon van de huid, de oogkleur en zelfs de make-up en kledingstijl van iemand. Bij sommige mensen kan een bruine kleuring het gezicht te streng maken. Voor klanten met een doffe en bleke huid voegen we warme en rijke haarkleuren toe om meer uitstraling te geven. Koelere kleuren zijn ideaal om rode minder te laten opvallen.”

Beanies en maskers

Maar hoe krijg je meer glans in je haar?  “Bescherm je haar tegen de kou”, zegt coloriste Jessy Dhondt van kappersketen Dirk De Witte. “Draag een beanie of zijden sjaal en bescherm je haar met een serum. Was je haar slechts twee of drie keer per week, en ga nooit met nat haar buiten, dat maakt je haar broos. Heb je gekleurd haar, kies voor een aangepaste shampoo voor langer kleurbehoud. Gebruik zeker één keer per week een masker: het reguleert de vochtbalans en geeft tegelijk voeding tegelijk. Het toevoegen van haarolie kan ook helpen om het haar extra te voeden en glans te geven.

Laat regelmatig je punten knippen om je haarpunten gezond te houden. Je hebt minder kans op gespleten punten en je haar zal beter en mooier groeien. Mooi haar komt ook van binnenuit: gezonde voeding geeft mooi haar. Proteïnerijke voedsel als yoghurt, noten en zaden, eieren, kalkoen en kip versterken het haar. Omega-3 rijk voedsel zoals zalm zorgt voor glans. Donkere bladgroenten zoals spinazie en kool houden je haar sterk. En natuurlijk: drink veel veel water.”

Lees ook: Vier inspirerende make-uplooks om te kopiëren voor diners en avondjes uit

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Brunettes, Celeb haar, Celebs, Gekleurd haar, Haar.