Zo kopieer je de beautylook van Margot Robbie
© Chanel

Zo kopieer je de beautylook van Margot Robbie

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De muzes van Chanel, waaronder onze eigen Angèle, schitterden afgelopen week op het Met Gala in New York. Het thema van het feest was wijlen ontwerper Karl Lagerfeld naar aanleiding van de nieuwe expo Karl Lagerfeld: a Line of Beauty dat plaatsvindt in The Costume's Institute.

/

De ambassadrices verschenen in iconische jurken van het Franse huis, met aangepaste elegante beautylooks. Visagiste Pati Dubroff zorgde voor de make-up. Wil je graag de look van actrice Margot Robbie proberen? Volg stap per stap de routine van Dubroff.

Glanzend als een chaneljurk

“Mijn inspiratie voor de look van Robbie is clean, stralend fris en perfect. Ik wilde een glans bereiken die haar jurk nabootst”, zegt Dubroff. De eerste stap: de huid preppen. “Ik sprayde Chanel N°1 de Chanel Revitalizing Serum-in-Mist op haar gezicht. Daarna bracht ik Chanel N°1 de Chanel Revitalizing Serum in laagjes aan en het sloot het vocht in met Chanel N°1 de Chanel Rich Revitalizing Cream. Ik bracht strategisch glans aan op bepaalde delen van haar gezicht. Voor een stralende teint gebruikte ik Les Beiges Healthy Glow Foundations Hydration en Longwear in BD21 en B30. Daarna poederde ik haar gezicht met het Poudre Universelle Libre Natural Finish Loose Powder in 10. Op de appeltjes van de wangen smeerde ik de perziktint van Les 4 Rouges Yeux et Joues Eyeshadow and Blush Palette, en legde daar Joues Contraste Powder Blush in Jersey overheen. Vervolgens bracht ik Stylo Ombre et Contour Eyeshadow in Electric Brown aan om de contouren onder haar jukbeenderen en haar oogleden te accentueren.”

/

Nep eyeliner

Dubroff wilde een sterke focus op de wimpers in combinatie met haar frisse teint. “Ik gebruikte twee verschillende mascara’s voor haar ogen. Eerst gebruikte ik Le Volume de Chanel Mascara in Noir en bracht deze aan op de basis van de wimpers, als nep eyeliner. Vervolgens gebruikte ik Noir Allure Mascara in Noir en bracht nog een laagje aan op de wimpers in de binnenste ooghoeken. De look draaide om glans, dus gebruikte ik Baume Essentiel Multi-Use Glow Stick in Dragée op de jukbeenderen en op de oogleden.”

“Voor de lippen koos ik Rouge Allure Velvet Luminous Matte Lip Colour in Intemporelle en bracht ze in model met Le Crayon Lèvres Longwear Lip Pencil in Beige Naturel. Ik gaf de lippen meer glans door er Rouge Coco Flash Hydrating Vibrant Shine Lip Colour in Easy overheen te doen.”

Lees ook:  Het belang van positieve beeldvorming voor jongeren van niet-blanke afkomst

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Chanel, Make-up, Margot Robbie.